Tour de France... Hvorfor?!

I løpet av livet møter vi alle på situasjoner vi stiller spørsmålstegn ved. Vi vil alltid stille spørsmål. På den måten lærer og utvikler vi oss. Jo flere spørsmål vi stiller, jo flere svar får vi, og jo mer vet vi. Jo mer man vet, jo lengere kommer man i livet.

Personlig møter jeg ofte på situasjoner jeg stiller spørsmålstegn ved. Mange spørsmål er fremdeles ubesvarte. Et av de største spørsmålene jeg har stilt i løpet av mitt snart 21 år gamle liv har jeg fremdeles ikke fått svar på.

Hver sommer sitter mange limt foran tv-skjermen i flere timer hver dag, bare for å se på at en gjeng mannfolk i trange drakter sykler rundt omkring i Frankrike. Hvorfor? Hva er det som er så givende med å se på svette mannfolk sykle i flere timer hver dag? Mormor er et ille tilfelle av en fastlimt person foran tv-skjermen. Hun sitter i flere timer og ser på at de sykler og kommenterer hele tida. Hun er faen meg på fornavn med de som sykler, og hun kjenner igjen hvem som er hvem. Hvordan og hvorfor? Og hvordan holder stakkars morfar ut? Mormor kan ta over kommentatorjobben. Jeg kødder ikke. Spør du meg, gjør hun en mye bedre jobb enn han Dag-et-eller-anna-eller-hvem-faen-han-personen-som-irriterer-vettet-av-meg-som-kommenterer-unødvendige-ting-heter.

Joakim er også et ille tilfelle. Han ligger limt fast i senga si i flere timer hver dag i løpet av sommeren for å se på at de sykler. Hva er det som er så givende med det? Tell me! Hvorfor kaste bort fine sommerdager på å ligge inne bare for å se Tour de France? Her går han hele vinteren og klager på at det er kaldt, og på hvor mye han gleder seg til sommeren, og hva gjør han når sommeren kommer? Ser Tour de France! Kom igjen da!

At folk var ivrige da VM gikk på tv, kan jeg godt forstå. Ikke at det gir meg så mye å se på at mannfolk løper etter en ball, men det er iallefall litt mer spennende enn en gjeng syklende mannfolk. De sykler, god damn it! Greit, de har bra rumpe disse syklende, svettende mannemannene. De har muskler. De har på seg trange drakter. Og de tisser og bæsjer i poser og kaster fra seg på bakken. Jeg blir så ivrig! Kom igjen nå Contador. Sykle, sykle, sykle! Wooohooo, jeg er så gira!

Hvorfor?!

- Hvorfor ser så mange Tour de France?
- Ser du Tour de France?

Søte utbrudd:
barelinaa.

ser ikke på tour de france og synes det er tåpelig at de gjør det på den måten, spessielt på brosteinen der flere folk kan bli hardt skadet ;P

14.jul.2010 @ 18:52
URL: http://barelinaa.blogg.no
Ellen : >

Vel, det er skjønnheten ved idrett :D

14.jul.2010 @ 19:42
URL: http://kremt.blogg.no
Mariann

Tour de france... Herregud. Hvorfor har de egentlig egne sportskanaler, når de sender det på hovedkanalen uansett? Argh.

14.jul.2010 @ 21:55
URL: http://marianning.wordpress.com
Vestfoldgirl

Jeg ser hverken på Tour de France eller VM...jeg synes det er like teit begge delene. Og i tillegg så blir alt annet på tv utsatt pga duste sport ting. Jeg skjønner absolutt ikke poenget med å se mannfolk som sykler eller løper rundt etter en liten ball!!

14.jul.2010 @ 22:32
URL: http://vestfoldgirl.wordpress.com/
Malin ☆

HATER tour de france. Kommer fra en sykkelfamilie som tror de kunne vært med selv. Drives me craazy!

15.jul.2010 @ 05:00
URL: http://pisspreikdronninga.blogg.no
Ingvild

Hadde vært ok om syklistene var fine å se på. Men greia er jo at de ser ut som en gjeng anorektikere, IKKE PENT PÅ MANNFOLK.

15.jul.2010 @ 15:35
URL: http://lurendreiern.blogspot.com
The Teller

Jeg forstår bedre at folk ser på sykkelritt enn fotball i alle fall. Fotball er jo bare en haug med pyser som får vondt av at noen ser rart på de. Gutta på sykkel er TØFFE og visstnok skal sporten være veldig interessant om man kan reglene. Men jeg driter i begge deler, for meg gjelder kun FORMEL1! Og om 16 dager sitter jeg på banen og gliser til billyder av ypperste klasse (ja, sett bortifra at den V8`eren de kjører med ikke gir like koselig lys som de gamle gode brumme-brumme retor-bilene fra 50-60 tallet da).

15.jul.2010 @ 16:28
URL: http://trineflink.blogg.no
Siv

jeg lurer på akkurat det samme skal jeg si det!!

men bæsjer/tisser de virkelig i poser? wow... det visste jeg ikke!! høres sykt ut :p

xxx

15.jul.2010 @ 18:20
URL: http://motionocean-siv.blogspot.com
The Teller

Var det denne du så? http://www.youtube.com/watch?v=5aXqqIL4hV4

Her er det jeg som blir intervjua med snus i leppa og alt for HØY promille. hahaha

15.jul.2010 @ 19:53
URL: http://trineflink.blogg.no
Contador

Dag Otto Lauritzen e G U D

16.jul.2010 @ 00:49
☆Rebella☆

For meg er det sommerstemning med Tour De France, og her burde jeg strengt tatt gripe tak i enhver liten ting som gir meg sommerstemning, for været gjør det faen ikke! Men jeg har ingenting i mot TDF, men jeg ser ikke på det, heller, og jeg har ingen peiling på hvem som vinner/har vunnet osv. Bryr meg ikke nevneverdig om det, heller. Bryr meg virkelig ikke i det hele tatt om det;) Min søsters ekssamboer var syklist, og pga det har vi fått et greiere forhold til løpet, som man gjerne gjør når man 'stifter nærmere bekjentskap' med/til ting;p Jeg foretrekker Tour De France ANY FUCKING DAY over helvetes vinter vm! BLÆRK, dør av dårlig stemning når jeg tenker på det;0

19.jul.2010 @ 15:38
URL: http://supernate.blogg.no
CityLIFE - En blogg om ingenting og alt

jeg forstår, jeg forstår, vært der selv! på begge sidene av saken. jeg fant ut helt av meg selv at dette skulle jeg begynne å se på (ettersom det å være ute var et helvette for meg (allergi) var dette er bra alternativ til kjedsomheten) så i 2003-2005 eller noe, så jeg på konstant når det var å se, og var irritert for at de ikke sendte fra starten av. haha! Først var jeg skeptisk, men så begynte jeg å skjønne greia, og bli på fornavn med de jeg åh, ;) Og dette kommer fra den minst sportsfrelste i hele verden, sykkel er fengende gitt! Det jeg syns var gøy: at ikke alle andre likte det. At det var en ny god norske med. At han var en surpomp! glemmer aldri "jeg har vondt i den armen! " haha. (han ramla av serru og en reporter tok han i armen etterpå, lol) men ja. Åså nå, not so much, og vil heller være ute. Såå. Ja, ser frustrasjonen din, men ikke sett deg ned for å se hva greia er, før du vet ordet av det er du hekta!

19.jul.2010 @ 20:32
URL: http://citylife.blogg.no

Skriv her:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/20449591