Lagre er ikke et alternativ

I januar mottok jeg en mail fra HiST der jeg fikk beskjed om å forsikre meg om at adressen min inne på studenweb var korrekt. Dette fordi HiST tilbyr oss forenklet sakgang i forbindelse med autorisasjonen vår. Vi må nemlig betale en koselig regning på 1500 kr for å få autorisasjonen vår. Denne regningen skulle bli sendt i posten til oss, og hadde visstnok betalingsfrist på 10 mai. Det var også viktig at adressen vår er riktig slik at autorisasjonen vår blir sendt til riktig adresse etter endt studium. 

Jeg flyttet som kjent ut fra leiligheten jeg delte med J i januar, og jeg gikk følgelig inn og endret adresse den gangen.  Tror jeg. Da jeg mottok mailen fra HiST sjekket jeg studentweben min øyeblikkelig, og jeg oppdaget at jeg fremdeles sto oppført på min gamle adresse. Dette endret jeg på, og trykket lagre. Dermed tenkte jeg at dette var i tipp topp orden. Dette viste seg å være en illusjon. 

Nå som Oda er i Island har jeg ansvaret for plantene hennes og for å sjekke at korrekt post havner i riktige hender. Plantene går det så-som-så med, men postansvaret tar jeg i det minste med det største alvor. Da hun i forrige uke mottok sin regning fra Autorisasjonskontoret og det gikk flere dager uten at jeg fikk min, begynte jeg å ane ugler i mosen. Da jeg sjekket studentweben viste det seg at adressen min ikke hadde blitt lagret da jeg endret den. Hvordan dette er mulig aner jeg ikke, for jeg husker at jeg trykket lagre. Full av panikk ringte jeg til Autorisasjonskontoret. Fem minutter for sent. De hadde rukket å stenge. Det var fredag, og jeg kunne ingenting gjøre. Bortsett fra å endre adressen igjen. Denne gangen var jeg virkelig virkelig nøye med at jeg trykket lagre.

30 minutter satt jeg i telefonkø i dag for å snakke med noen på Autorisasjonskontoret. Du er nummer ni i køen. Du er nummer ni i køen. Du er nummer ni i køen. Du er nummer ni i køen. Du er nummer åtte i køen. Du er nummer åtte i køen. Du er nummer åtte i køen. Du er nummer seks i køen. Du er nummer seks i køen. Du er nummer fem i køen. Du er nummer fem i køen. Du er nummer fem i køen. Du er nummer fire i køen. Du er nummer tre i køen. Du er nummer tre i køen. Du er nummer tre i køen. Du er nummer to i køen. Du er nummer to i køen. Du er nummer to i køen. Du er nummer en i køen. Du er nummer en i køen. Du er nummer en i køen. Du er nummer en i køen. Hallo, du har kommet til Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell, hva kan jeg hjelpe deg med?
TAKK GUD, ENDELIG! Jeg trenger hjelp, bla bla bla bla bla. 
Dette er ikke noe jeg kan hjelpe deg med. Du må ringe HiST.
WHAT?! Hadde dette vært en tegnefilm hadde man kunne hørt lyden av knust glass da hun sa de grusomme ordene. Jeg hadde sittet i tredve minutter og bitt meg selv i fingrene av ren frustrasjon over den plagsomme stemmen, som fortalte meg hvilket nummer jeg var i køen. Stemmen hans var så mekanisk, han hørtes neddopet ut. Det er så typisk!

Lettere frustrert ringte jeg til studieveilederen på HiST. Jeg gruet meg skikkelig til å fortelle henne at jeg hadde feilet. En oppgave hadde jeg fått, og det var å sjekke at adressen stemte. Hva måtte vel hun tenke om meg, som ikke engang klarte å gjøre det? Det var en meget hyggelig og sympatisk dame som tok telefonen. Vi gikk inn og sjekket adressen min på studentweben nok en gang, og det viste seg at det ikke ble lagret på fredagen heller! Er jeg virkelig så stokk dum at jeg ikke klarer å endre og lagre noe via internett? Her har jeg vandret rundt med en illusjon om at jeg er verdensmester på pc, og så viser det seg at jeg er ubrukelig?! Livsløgnen min fikk nettopp en brist.

Uansett, den utrolig snille damen fra HiST hjalp meg, og sa at alt kom til å gå bra. Så da stoler jeg på henne. Alt vil gå bra. Alt ordner seg. Pust inn. Pust ut.

Jeg har fått meg ny mobil forresten. Samsung Galaxy S3. Jeg er forelsket.

Lotte, ubrukelig


Søte utbrudd:
Oda Astrid

Herregud så teit av studweb!!

06.05.2013 @ 15:32
URL: http://haloda.blogg.no
Little Miss Sunshine

Så bra at det gikk bra! Dette er visst våren for å gjøre feil, det ordnet seg heldigvis i mitt tilfelle, også! :-)

06.05.2013 @ 21:29
URL: http://juliebettina.blogg.no

Skriv her:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/42556229