Livsglede

Jeg svever et sted mellom tristhet og tomhet for øyeblikket. Jeg ser ut, men føler ingenting. Jeg ser rett framfor meg, jeg får tårer i øynene. Og jeg aner ikke hvorfor. Jeg vil spy, for jeg er kvalm. Jeg er egentlig ikke kvalm. Det er bare klumpen i magen som vil ut. Jeg er svimmel, men det er bare usikkerhet. Det er noe som rører seg dypt der inne, noe som gir meg både hodepine og søvnvansker. Jeg tror det er stress. Jeg føler ingen glede akkurat nå.

Istedet for å fortelle dette til Joakim går jeg rundt og bjeffer som en premenstruell bikkje, og jeg er ikke engang premenstruell lengere! Jeg skulle ønske jeg var annerledes. Jeg skulle ønske jeg kunne føle like stor glede over små ting som personene i Tangerudbakken. Jeg er sikker på at en person med downs har dobbelt så mye livsglede som meg.

Jeg har ingen livsglede akkurat nå.

Den månedlige irritasjon

Dette er en slags dagens irritasjon, en liten etterligning av Sinnsyke Andre. Siden Andre aldri kommer til å skrive om dette temaet, tar jeg selv på meg oppgaven.

Den månedlige irritasjon

Jeg danset ringdans og sang en munter melodi første gang jeg prøvde o.b. pro comfort. Disse tampongene var fantastiske. De gled inn i min vulva som om de var klint til med glidemiddel, de var som en silkemyk drøm. De gjorde at mensen var tålelig. Så forsvant de. Nå er det kun den minste størrelsen som er av merket pro comfort. Jeg kan da for faen ikke bruke den minste størrelsen bare fordi den er mer komfortabel.

Nå må jeg bruke en tampong som loer. Hvem er det egentlig som vil ha herligheten sin full av bomullsbiter? Isted røk forresten tråden også. Har virkelig o.b. blitt så dårlig? Hvorfor har de sluttet å selge favorittampongene mine på alle stedene jeg har lett?

Folk er rare
Det er utrolig hvor mange sære ting man finner hvis man søker på google. Jeg søkte opp tamponger og fant dette.

"Jeg har nå klart å få to tamponger til å sitte fast inni meg. Nå begynner det å gjøre vondt. Jeg får de overhodet ikke ut. Jeg skulle bare prøve to tamponger samtidig liksom, bare på kødd. Var vondt å få de inn, men nå blir de jo større inni der og jeg klarer ikke å dra de ut. Jeg trenger svar med en eneste gang! Vær så snill og svar meg, så mange som mulig. Hva i helvete skal jeg gjøre???? Hvordan får jeg de ut? Alt utenom lege eller gynekolog, aldri i livet! Hilsen dum jente!"

Hun hadde visst tampongene oppi i 20 timer. Det kan føre til TSS, toxic shock syndrom, også kjent som tampongsyken. Selv lurer jeg litt på om jenter som bruker disse o.b tampongene som loer er mer utsatt for å få TSS? Tenk om litt av bomullen sitter fast oppi der, og det blir ekstremt gunstig for bakterier. Det kan da umulig være bra?

Jeg tenker rett og slett for mye. Likevel tror jeg til tider at jeg tenker alt for lite. Kanskje jeg rett og slett tenker for mye, men likevel for kortsiktig. Uansett, nå får det være nok. Lørdagen er over, og jeg skal snart stille klokka en time fram.

- Har du fremdeles o.b. pro comfort tamponger på en butikk nær deg?
Isåfall, send meg en pakke eller ti!

- Hva vet du om TSS?

- Og synes du tamponger er ekkelt å snakke om?

Helgens kvaler

Hun står der med graviditetstesten i hånda, den viser positiv. Hvem er faren? På hjemstedet sitt har hun et rykte på seg for å sprike med beina for den som vil. Hun kan ikke lengere telle på to hender hvem hun har hatt seg med. Hun velger å bære fram barnet, men når det blir født vil ikke han som hun påstår er faren ta ansvaret. Han krever at hun tar en DNA-test. Det kommer fram at han ikke er faren. En stor etterforskning blir satt i gang. Det er over 10 mulige fedre der ute. De finner til slutt en som matcher barnets DNA, han er faren. Eller er han egentlig det? Det viser seg at hun hadde seg med tvillingbroren hans like før hun hadde sex med ham første gang. Hvem er faren?

Nå viser det seg at selv om eneggede tvillinger har samme DNA i utgangspunktet, så kan de visst ikke være identiske. Mutasjoner og preging av DNA'et kan gi dem forskjellige DNA-fingeravtrykk. Så da er det vel ikke noe problem.
graviditetstest


Sånn ellers vil jeg ønske dere ei knall helg!

Selv lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre i kveld. Det hadde vært godt å kommet seg litt ut, men penger er mangelvare. Det er alltid det.

- Hva skal du i helga?

Stokkdum, ta det med et smil.

- Unnskyld, hvor er toalettet? spurte den middelaldrende damen.
Jenta bak disken la fra seg oppvaskkluten hun vasket disken med og smilte vennlig.
- Den er rett ut skyvedørene der og til høyre! Her har du nøkkelen, så slipper du å betale for å få døren åpnet.
Hun gir damen nøkkelen og fortsetter med arbeidet. Tre minutter senere kommer damen tilbake igjen lettere forvirret.
- Nøkkelen virker ikke!
- Eh.. jeg vil tro at nøkkelen virker, den er jo ikke akkurat elektronisk, sier jenta, jeg skal bli med deg og se jeg!

- Det er da noen på do, ser du vel. Ser du den øverste låsen der? Den er rød, og det betyr at toalettet er opptatt. Hvis du venter litt så blir det nok ledig, forklarer jenta.
- Er det to låser?! Men jeg har jo bare en nøkkel, hvordan skal jeg da komme meg inn på toalettet?
- Den øverste er en lås man kun klarer å låse fra innsiden for å hindre at andre kommer inn, og så er det den låsen som du har nøkkel til. Den låsen kan også låses opp ved at man slipper på 5 kroner, men det slipper du, jenta peker på myntautomaten.
- Må jeg betale også nå da?
sier damen tydelig irritert.
- Nei, du har en nøkkel, så du slipper å betale for å få låst opp døren. Det er enten eller, ikke begge deler. Hvis folk kommer til oss og spør om nøkkelen, så får de den. Da slipper de å betale, jenta begynner å bli lettere oppgitt.
- Okei.. Men hvilken lås skal jeg låse opp for å komme meg inn da?

dr

Enkelte har problemer med å forstå. Idag opplevde jeg over fem kunder som ikke forsto en døyt av det jeg sa. Enten skjønner de ikke hva prisene er, eller så forstår de ikke forskjellen på sitte-her-pris og ta-med-pris, eller så er de bare stokkdumme og skjønner ikke hva forskjellen på en halv og kvart the-kake er. Jeg behandler alle sammen på samme måte. Med et smil.

- Har du opplevd eller observert noen dumme individer idag?
- Får du tendenser til anfall når du står overfor en stokkdum person?Tenk på de som trenger hjelp

" Rådmannen i Trondheim foreslår å legge ned to skoler i Trondheim neste år, øke egenbetalingen i hjemmehjelp, redusere nattbemanning på sykehjem og innføre egenandel på trygghetsalarm. Alt for å kutte 195 millioner kroner over to år."

Er det virkelig mulig? Da jeg leste dette poppet det opp ørten førti spørsmål i hodet mitt.

- Hvor skal han plassere elevene som går på disse to skolene? Skal han overfylle andre skoler?
- Har de som trenger hjemmehjelp råd til å betale mer?
- Hva med de som ikke har råd til trygghetsalarm? Skal de risikere å dø av lårbensbrudd bare fordi de ikke har råd til en alarm som tilkaller hjelp?

Likevel var det noe av det som sto i ingressen på adressa.no som virkelig fanget min interesse:
Han vil redusere nattbemanningen på sykehjemmene.
Aner han hvor nødvendig det er med nattbemanning på sykehjem? På sykehjem finnes det stort sett demente brukere, og disse vandrer en del om natta. På sykehjemmene er det for tiden en pleier på hver avdeling, og disse skal han redusere? Hvem skal da passe på de eldre, demente som kan være en skade for seg selv? Det er rett og slett uansvarlig! Det er ille nok som det er. Det er allerede behov for flere på vakt om natta, det sier seg selv at det ikke går an å kutte ned på bemanninga da!

" Lista over foreslåtte kutt er lang. Antall rusplasser skal reduseres de neste to årene, egenbetalingen i Trondheim kommunale musikkskole skal øke, tilskuddene til kulturlivet skal reduseres, renholdsnivået og vedlikeholdet i kommunen må belage seg på omfattende kutt. "


Jeg skal ikke engang nevne hva jeg mener om å redusere rusplassene, for jeg vedder på at flere tenker det samme som meg. Norge er et rikt land, og kommunene klarer ikke engang å ta vare på de som trenger det, fordi de mangler penger?  Greit, kutt tilskuddene til kulturlivet. Drit i kulturlivet, det er bare piss uansett med kunst. Fokuser heller på mennesker. Mennesker som trenger hjelp. Ikke ta fra dem det. Kjære rådmann, jeg er dypt skuffet.

Forresten: jeg har hatt samfunnsøkonomi på vgs, så jeg vet at det ikke er så fryktelig enkelt. Staten kan ikke bare gi Trondheim kommune en drøss med penger, det er kommunen selv som må kunne bruke de pengene den får tildelt rett. Hvor har det sviktet?

eldre

- Hva synes du om at kommunen vil kutte ned på så mange viktige områder?


Se for deg at du har en dement bestemor som bor på et sykehjem, hun er totalt desorientert og kan være en skade for seg selv hvis ingen passer på:

- Hvordan hadde du følt det hvis du hadde visst at ingen var der hele natten for å passe på henne?

Se opp for PMS!

Joakim går på tå hev for tida. Det ene øyeblikket ler jeg, det neste øyeblikket skytes det lyn ut av øynene mine. Han kan spøke om en ting, og jeg ler så jeg griner. Han spøker videre, jeg får anfall og kaster fjernkontrollen på han. Jeg har utsatt det så lenge som mulig, men nå er det på tide å få besøk av hun ingen vil ha besøk av. Når tante kommer på besøk, så bryter helvete løs.

Jeg skulle likt å fortelle dere at jeg er en av de få jentene som ikke sliter med humørsvinginger, men dessverre, jeg er intet unntak. Humøret mitt svinger så raskt at man trenger hjelm og airbag for å ikke få skader. På under to minutter kan jeg gå fra å smile til å le, til å plutselig klikke mentalt og kjefte opp huden full på andre, til å grine, for å så smile igjen. Ikke rart jeg blir sliten. Ikke rart Joakim vurderer å reise bort en ukes tid. Men shit au, jeg er så søt så. Man må leve for de gode øyeblikkene, ikke sant? høøø høøøhøø...

Om jeg bare hadde vært så søt:Jeg vedder på at den babyen der aldri har slengt en støvsuger ned trappen mens den viste sine "evil eyes". Grei måte å få mor til å kjøpe en ny og bedre støvsuger på.


pms

- Hvis du er jente: sliter du med humørsvinginger?
- Hvis du er gutt: sliter du med jenter som har humørsvinginger? heeeehee!


- Og hva er det verste resultatet av en humørsvinging du har sett? (i mitt tilfelle en ødelagt støvsuger)

Stort utvalg av fis

Jeg er kanskje barnslig til tider, men jammen har jeg det gøy med meg selv også! Hver gang jeg sitter på bussen oppdager jeg noe morsomt. Hvis det morsomme ikke blir fjernet, ender jeg opp besatt av det. Jeg holder på å le til snørra tyter ut av ørene mine når jeg ser det. I det siste har jeg blitt besatt av fis.

fis

Som en kan se, så har de et stort utvalg av fis på Heimdal. Fy flate så morsomt det er å kjøre forbi der! En gang i tiden sto det fiskestenger der, men jeg er glad til for at de fjernet halve plakaten. Jeg burde kanskje oppsøke hjelp.

Det å skrive plakater er ikke alltid det letteste man kan gjøre. Jeg selv sliter med å gjøre det pent og ryddig. Ikke rent sjeldent glemmer jeg av noen bokstaver. Det blir rett og slett overload når jeg skal skrive pent og stort på en og samme tid. Jeg er uansett unnskyldt, for jeg kaster de feilskrevne plakatene og lager en ny en. Det gjorde ikke disse:

imagedameviharpissaifryseren

Enkelte andre var nok bare litt uheldig, heldigvis for oss:

snutro

- Har du noen gang vært på supersalg av fis og snø?
- Får du anfall hvis du ser at noen har unormalt mange skrivefeil?Jeg liker å tro at...

Jeg liker å tro at jeg er smart, men når sant skal sies så er jeg et vandrende brødhau. Jeg liker å tro at jeg er verdens greieste person, når jeg egentlig er the grinch. Jeg liker å tro at jeg ikke er like falsk som alle jentene "vi hater", men sannheten er at jeg har på en maske til tider. Jeg liker å tro at ingen bryr seg om alt det dumme jeg gjør, men mange gjør det og jeg sårer dem. Jeg liker å tro at jeg bare kan knipse i fingrene slik at mange av gårdagens hendelser blir ugjort, men jeg kan faen ikke knipse ordentlig engang.

Jeg liker også å tro at jeg kan spise en hel butikk uten å legge på meg, men det ser ut til at kiloene raser på. Gårdagens vinflasker endte idag opp med:

- En halv pose French Fries
- Et pitabrød
- En garlicburger
- En cola
- Tre kakestykker
- En stratos
- En halv pose Pasta Di Parma
- En halv pose Cheeze Doodles

Jeg liker å tro at hvis jeg holder meg til kun halvparten, så blir jeg bare halvparten så feit.

1000666
Jeg liker å tro at jeg er sexy når jeg gjør sånn med leppene.

- Hva liker du å tro?
- Hva har du gjort i helga?

Spy i stuggu

Det er flere år til jeg skal bli mamma. Det må være utrolig slitsomt å stå opp tidlig i helgene fordi ungene er i hundreogfemti. Det må være slitsomt å være et forbilde og oppdra ungene til å bli respektable drømmebarn. Det må være slitsomt å være hjemme med sykt barn og vaske spy.

Jeg skulle ha fri idag, jeg hadde gledet meg i ei hel uke til å sove lenge. Istedet måtte jeg stå opp klokka sju og dra hjem til lillebroren min. Han spyr som en gris, og jeg må ligge på stua i spylukta. Tror nesten jeg begynner å bli sjuk selv jeg nå. Nei, takke meg til. Jeg er glad jeg ikke har noe mer ansvar enn å passe på han mens mamma er på jobb. Jeg slipper forhåpentligvis å tørke spy eller bæsj. Det er med andre ord flere år til jeg skal bli mamma.

Nå skal jeg spise frokost, og legge meg ned på sofaen med dyna over meg og film på tv'n. Bruttern skal få spille Flåklypaspillet, for jeg er nemlig den besteste søstra i hele verden. Ikke verst bare det, huh?

- Ville du ha hatt spysjuke i to uker, eller ville du vært forkjølt i to måneder? Du må velge en av dem!

- Hva er det beste du kan spise når du spyr?


Min drømmefestival

Jeg tar The Tellers utfordring på strak arm (med masse muskler på) og planlegger nå min egen lille festival.

Festivalen holdes på sensommeren, da sola står høyt til langt på natt og temperaturen forhåpentligvis er høy nok til at alle kan gå i festival t-skjorte. Det er en egen sjarm med en t-skjorte fra festivalen. Litt harry, men mest kos. Det kommer også til å bli haugevis med hvitvin for meg og tønnevis med øl til de som ønsker det. For de litt mer blodharry festivaldeltakerne kommer det til å bli solgt skikkelig heimert.

Artister:
* Reba McEntire skal varme opp salen med sin behagelige countrymusikk. Hun skal blant annet synge kjenningsmelodien fra sin egen serie: I'm a survivor. Hun skal synge min personlige favoritt, The heart is a lonely hunter, og mange andre sanger som varmer hjertet.

* Dolly Parton kommer med sine framdeler og får blode til å koke med 9 to 5, jolene, little sparrow, eagle when she flies og mange andre.

* Whitney Houston framtrer blant annet en sang med Mariah Carey: when you believe.

* Michael Jackson skal komme på scenen når promillen blant publikum øker. Han skal så klart moonwalke litt mens han trår til med: Thriller, Black or White, Beat og Don't stop 'til you get enough.

* Blondie kommer en snartur innom og synger Atomic, før de raskt må dra videre.

* Alice Cooper får opp farta litt med blant annet Poison.

* Bryan Adams gleder meg og min mor med Summer of 69 og mange andre slagere. Han avslutter med Here I am, som er en nydelig låt fra filmen Spirit.

* Og siden vi allerede er inne på 80 talls musikk, så hopper Tina Turner inn på scenen med sine lekre legger, mens hun synger blant annet Simply the Best. Siden tar hun en duett med Cher nok engang, før Cher selv tar over med sin egen låt fra 90-tallet: Believe.

På dette stadiet er vi alle i ekstase, og fortsetter natten med vin, øl og allsang. Festivalen fortsetter dagen etter.

* Sie Gubba gjør meg lykkelig med: Fra stuggudal til hommelvik, sånn e live, lynx'n og mange andre.

* Stage Dolls får damene til å dåne med sine kjente sanger.

* Når folk har blitt mer varme i trøya kommer Gyllene tider inn på scenen og alle synger med når de spiller Sommartider og Når vi två blir en.

* Dessuten kommer DDE på besøk, det er jo obligatorisk når det er festival!

* Kvelden avsluttes med Åge Alekssander som kjører en god del sanger, og avslutter festivalen med Lys og varme.

 Sted, tidspunkt og slike formaliteter tar jeg meg ikke frihet til å sette enda.
- Hvilke artister ville du sett på festival?

- Jeg utfordrer deg til å lage en egen festival på din egen blogg!

I dag er en sånn dag, du vet.

I dag er en sånn dag der man ikke finner noen rene truser. I dag er en sånn dag der man ikke har sovet godt nok om natta. I dag er en sånn dag der håret er fett, men man rekker ikke vaske det. I dag er en sånn dag der kvisa har sprukket og ser ut som ei vorte. I dag er en sånn dag der de vanntette skoene tar inn sørpevann. I dag er en sånn dag der man sovner på bussen. I dag er en sånn dag der man freser til alle man snakker til.

I dag er en sånn dag, du vet.

Derfor har jeg nå vært på 3T, og føler meg sprek og trent. Musklene hyler av smerte, magen rumler etter proteiner og jeg trenger sårt en dusj. Hjemme venter tantebarn, søsken og familieselskap. Fredagen venter jeg flåklypaspillet i posten. Det er viktig å unne seg litt glede i hverdagen nå dagene er sånne dager, du vet.


nskelistebilder
- Nintendo DS CHECK!
- Tannkost CHECK!
- Hårbørste CHECK!
- Flåklypaspillet CHECK!


- Hvordan har dagen din vært?
- Nøyaktig hvordan er været hos deg nå?

Dagens spørsmål

Vil det hjelpe å ta en haug med sit-ups før sengetid i flere uker?

Magen må bort snart, for klærne må på. Hadde jeg bæsjet penger eller kunne plukket dem fra trærne, så hadde problemet vært løst for lenge siden. Da kunne jeg bare kjøpt meg en helt ny garderobe i størrelse *sensur*.

- Hva er dine beste råd for trening av magemusklene?


Brødtraumer og ten-pack

Man ser på den og rynker på nesa. Man fører den mot munnen og tar et tygg. Man tygger og tygger. Det klumper seg opp i munnen og man kjenner brekningsfølelsen komme. Man forsøker å svelge. Det går ikke.

Slik har jeg alltid hatt det med brød. Jeg har aldri likt brød. Jeg ville heller ha knekkebrød til frokost. Svaret var alltid det samme: "Knekkebrød er ikke skikkelig mat!" Det er ikke rart at jeg som liten bestemte meg for at jeg aldri skulle spise brødskive når jeg ble stor og kunne bestemme selv. Jeg har faktisk ikke rørt brødskive frivillig siden jeg ble 18 år. Inntil idag...

Av og til sjokkerer jeg. Jeg sjokkerte meg selv på butikken idag, da jeg kjøpte meg et solsikkebrød til hele 25 kroner. Det smakte godt, og det klumpet seg ikke. Hva har skjedd? Var brekningsrefleksene kun et resultat av tvangsforing med brød? Ikke vet jeg og det gjør meg ingenting. Man kan ikke forvente å skjønne alt her i verden.

vs

Nå skal jeg straks dra på meg sportsbh'en og krype bort til treningsstudioet. Magene mine må forminskes. Jeg har telt meg fram til at jeg har ten-pack. Og det er ikke muskler. Det er trist å tenke på at rumpa forsvinner med magene, men det kan jeg leve med. Rumpa mi er fremdeles stor nok til å kunne brukes som spisebord.

- Brød eller knekkebrød?
- Stor mage eller stor rumpe?

Jeg tror.

Jeg satt der i kirken, trøtt og morragretten. Ingen salmer sunget av de tolv seksåringene hjalp på humøret. Da presten prekte klarte jeg ikke å stå imot tankestrømmen. "Hvorfor tror vi på alt dette?", "Hvorfor sluker enkelte mennesker alt det som står i bibelen som om det skulle vært sannheten selv?", "Hvorfor bruker så mange mennesker så mye tid av livet sitt på sin tro?" og "Hvorfor tror vi?".

Jeg tror. Jeg tror bare ikke på det som står i bibelen, eller noen annen religiøs bok. Jeg tror på alt og ingenting. Jeg tror ikke helt jeg vet hva jeg tror på. Det jeg derimot vet, er at jeg ikke er kristen. I en alder av 4 år var jeg blodkristen, jeg sang salmer fra morgen til kveld, jeg gikk på søndagsskole og gud-veit-hva. Nå er jeg snart 20 år, og har innsett at jeg ikke tilhører noen spesiell religion. Likevel tror jeg. Jeg tror på at det finnes mer enn hva vår fornuft kan si oss, jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord, jeg tror på verden og ikke minst tror jeg på meg selv. Det holder for meg. Det er mitt holdepunkt. Det er min støtte. Det er meg.

Religion er en fin ting. Man kan samles i sin tro, man får en følelse av tilhørighet og man får en mening i livet. De fanatisk troende har et holdepunkt i livet, de har alltid noe å støtte seg på. Det er fantastisk for dem! Jeg kan godt forstå hvorfor religion og tro har fått så stor betydning for menneskene opp igjennom årene. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor mange tvinger på andre troen sin.

Det virker som det alltid har vært slik.  Kristendommen har sin egen lille historie. Ta for eksempel korsfarerne, som reiste om i verden og ville få andre til å ta til seg deres tro. Man kan også gå lengere tilbake, til da kristendommen tok over den norrøne mytologien. Det virker som om hvis man tvinger på et folkeslag sin tro, så vil de med tid og stund få denne troen. Er det så lett å skifte tro? Det er nesten litt nerdete av meg og innrømme dette, men jeg synes religion er spennende. Jeg lurer så fælt på hvordan og når religion oppsto, jeg lurer på hvilken tro menneskene hadde først og hvordan alt har utviklet seg. Det er fascinerende.

Vel, dette innlegget utviklet seg til en stor åpenbaring av hva jeg tror og mener. Det jeg egentlig skulle fram til, var at jeg var i en barnedåp idag, og at jeg ikke vil at mine barn skal døpes i kirka. Det er for mye Gudesnakk.

dsc002431224504410
Dette er min tro, håp og kjærlighet-tattis. Jeg har den ikke fordi jeg er kristen. Jeg har den fordi jeg tror, jeg har håp og jeg tror på kjærligheten. Hvem sa at slike symboler absolutt må være kristent?


- Tror du på noe?
- Er du konfirmert? Isåfall, borgelig eller kristent?

Det er bedre med en stor rumpe...

Nå hjelper det ikke engang med en tang for å få igjen buksene. Det er klin umulig å få dem på seg. Jeg tror rumpa mi har blitt større. Ja ja, hva kan man si? Det er bedre med en stor rumpe, enn å se ut som ei pølse i ei lompe. Ikke vet jeg.

Heretter blir det strengere her i gården. Ikke noe godteri eller brus, ikke mer mat enn nødvendig og ikke noe kosespising på jobb. Jeg begynner så snart jeg har drukket opp dette glasset med brus.

Jeg sovnet forresten på bussen igjen idag. Både til og fra jobb. Herregud, jeg må slutte med det. Jeg våkner av at jeg ligger med hodet bakover og med kjeften på vidt gap. Merkelig at ingen har forsøkt å kaste nontstop inn i gapet mitt enda.

I morgen skal jeg på kino og se "Menn som hater kvinner". Jeg gleder meg utrolig mye. Har ikke troen på at filmen blir bedre enn boka, det skjer aldri, men det blir spesielt å se den likevel.

- Frister det å kaste nonstop i kjeften på noen som sover med åpen munn?
- Har du lest "Menn som hater kvinner"?

Halvsvime og barbering

Jeg sovnet på bussen idag, og våknet av at jeg siklet. Jeg tror min manglende søvn gjør meg vondt. Du kan se meg for deg. Til vanlig står jeg opp på ettermiddagen, da er jeg det man på en fin måte kan kalle morragretten. Hele uka her har jeg stått opp rundt halv sju/halv åtte. Vær glad du ikke møter på meg.

På jobben går jeg rundt i halvsvime og forsøker å klistre på meg "hei, ha en fin dag!"-gliset. Det fungerer fint. På bussen hjem faller jeg sammen. Det er i slike tider det er så godt å komme hjem til en kjæreste som plasserer deg i senga med fjernkontrollen i handa. Nå har jeg sett to episoder av Sex and the city, og får snart middag servert. Jeg er halvdød, men lever da likevel. Lykkelig, glad og utslitt.

265413875137507385181507362018155597944n
Det gjør meg vondt at slike bilder får se dagens lys på facebook. Vel, hva skal jeg si? Jeg har myke pupper.

Apropos det å se dagens lys, på tv3.no har de lagt ut videoer fra Paradise Hotel. Det rykket i underkjeven min da jeg så filmen av de som intimbarberte seg. Hun barberte seg til og med på låret, foran alle i hele verden som vil se det! Jeg tar meg kanskje på puppen i all offentlighet, men jeg har aldri barbert meg på låret. Det er helt greit for meg altså, hun må da få fjerne hårene sine. Det finnes verre steder å barbere seg. Jeg vet for eksempel om personer som barberer stortærne si.

- Hvor er den særeste plassen man kan barbere seg?

Bind, tamponger, prevensjon og mensbeger

Visste du dette? 
- En gjennomsnittlig kvinne bruker omtrent 17,000 bind og tamponger i løpet av årene hun menstruerer. 
- 4.3 milliarder enheter (bind, tamponger og truseinnlegg) brukes hvert år bare i Storbritannia.  
- 2.5 millioner tamponger, 1.4 millioner bind og 700 000 truseinnlegg spyles ned i britiske toaletter hver dag (2006).   
- I 75% av tilfellene er det bind og tamponger som er skyld i tette avløpsrør.

ppiller

Jeg leste nettopp et innlegg på bloggen til Ida Wullf. Ja, jeg smugleser bloggen hennes iblant. Hun er jo faktisk en flink blogger. Uansett, jeg kom over dette innlegget her. Der skrev hun at hun mener at prevensjon og bind/tamponger burde være gratis. Dette skrev hun så klart i forbindelse med den fantastiske kvinnedagen.

Det er mange som mener at tamponger og bind burde være gratis. Selv jeg har ment det i perioder, men nå skal vi ikke glemme at hvis det hadde vært gratis, så hadde de ikke fortsatt og forske på det. Hvis tamponger og bind hadde vært gratis, ville ikke Libresse og Always tjent like mye på det. Dermed ville vi faktisk endt opp med noen vonde bomullspinner langt oppi huttaheiti, og det er jo ikke digg? Da er det bedre å betale for det, slik at de får råd til å forbedre seg. Dessuten, hvis det nå er snakk om likestilling, så burde isåfall mennene få barbermaskiner o.l gratis fra staten. Vi har ikke valgt å få mensen, men de har heller ikke valgt å få skjeggvekst. Vi kan utsette mensen hvis vi vil, mennene kan ikke utsette hårveksten. Tenkte bare jeg skulle nevne det.

Apropos prevensjon til å utsette mensen, dette synes jeg er genialt. Mulig det tuller med hormonene mine til en viss grad, men jeg slipper mensen og jeg kan oinke hele jævla året. Uten stopp. Ikke noe brannbil og brannmenn her i gården. Det er fremdeles gratis for prevensjon til meg, men om et halvt år så må jeg betale for det. Det liker jeg ikke. Jeg skulle ønske prevensjon var gratis fram til vi ble iallefall 25 år gammel. Jeg skulle også ønske det var gratis fra jenter er 14 år, selv om det er under den seksuelle lavalder-grensa. Herregud, jenter har da sex før de blir 16, men det skal da ikke være en grunn til at de skal bli gravide? Heldigvis finnes kondomer gratis på helsestasjonen. Takk for det, kjære stat! P-piller kan brukes til å beskytte mot graviditet og en kan utsette mensen med det, men p-piller beskytter ikke mot kjønnsykdommer. Det må vi aldri glemme, uansett hvor geniale p-piller er.

sex


Hvis tamponger og bind er et veldig stort økonomisk problem for deg, har forresten finnene funnet svaret: Lunette Mensbeger. Ved rett bruk kan du bruke dette begeret i opp til fem år, før du må kaste det. Økonomisk og miljøvennlig? Finnene er noen smarte luringer, de gjør visst andre ting enn å drikke vodka serru. Siden de nå slipper å bruke penger på over 17 000 bind og tamponger, så kan de heller bruke pengene på litt koskenkorva.

mensbeger

- Hvis du er jente: Utsetter du mensen ofte? Hvorfor/hvorfor ikke?

- Hvis du er gutt: Skulle du ønske at barberutstyr hadde vært gratis?

- Synes dere ideen om mensbeger virker genialt eller bare ekkelt?

Puke me a river

I dag er det nøyaktig ett år siden Joakim og jeg rotet for første gang. Tida går fort. Før jeg vet ordet av det sitter jeg der med stasjonsvogn og tre unger. Joakim sitter så klart og spiller Fifa med øl-vommen sin.

Akkurat nå føler jeg meg ekstremt dårlig. Det hjelper ikke akkurat på at playstation-spaken til Joakim befinner seg tre blokker unna her. Jeg vil så gjerne se Sex and the City. Snufs.. Jeg kastet forresten opp i sted. I en stråle. Det var ekkelt. Det er fryktelig synd på meg. Ikke sant? Jo, det er det. Synes jeg da.

n59788011926847251452785
Øl og vin så blir du fin. Vin og øl blir bare krøll - hvor i helvete kom den ølflaska fra?!

- Hva har du gjort i helga?

Livet er jammen herlig

Det er fantastisk å sovne til fuglesang og soloppgang, det er fantastisk å stå opp en time senere og faktisk få ta del i den nydelige verden der ute. Det er fantastisk å ta bussen i en time for å nå jobben i tide. Det er herlig å løpe rundt i flere timer. Det er det som kalles livet. Nå skal jeg dusje og speed-sminke meg. Jeg skal nemlig ut ikveld.

Livet er jammen herlig dere!

Har dere forresten lagt merke til at bakken har begynt å bli tørr? Dere vet hva det betyr? Det betyr at det om ei uke kommer tonnevis med snø, og gradestokken smyger seg ned til 14 minusgrader. Det er det som kalles Norge.

Livet er jammen herlig dere!


- Hva skal du ikveld?

Jeg vil så gjerne vite

Jeg legger merke til ting. Jeg ser folk. De har blitt en del av min daglige rutine. Vi deler en felles ting - bussen på kveldstid. Det slår aldri feil. Jeg tar bussen hjem fra jobb tirsdag kveld, og de er der. Jeg tar bussen hjem fra jobb torsdag kveld, og de er der. Jeg tar bussen hjem fra jobb fredag kveld, og tror du faen ikke de er der da også. De er der hele tida!

Ta for eksempel den gamle mannen. Han ser ut som en skikkelig bestefar, med bestefarlue og alt. I starten sto han alltid. Han ville ikke sitte, selv om noen tilbød han plassen sin. I det siste har han begynt å ta imot tilbudet med et smil. Begynner han å bli skral? I dag fikk jeg æren av å sitte ved siden av ham. Han spiste grønn doc og smilte til meg. Det varmet meg og gjorde på et sekund kvelden min mye bedre. Han er søt som dagen er lang. Hva gjør en slik mann i byen hver eneste kveld? Jeg lurer. Kanskje jeg skal spørre en kveld.

Et annet eksempel er den sure damen. Hun er alltid en av de første til å komme seg inn på bussen. Hun brøyter seg fram og får seg et sete. Der sitter hun og ser misfornøyd ut. Hun har en svak antydning til bart, kan det være årsaken til surmulingen? Jeg lurer. Kanskje jeg skal spørre henne.

Jeg ser folk. Hver kveld tar de bussen med meg, og jeg lurer: "Hva er det de gjør hver kveld på samme tid som meg?" Jeg er så ufattelig nysgjerrig. Jeg vil så gjerne vite.Klage til bussen:
Kjære bussjåfør på buss nr.4 fra Heimdal til Sentrum. Når en person står utenfor og holder t-kortet i handa, så betyr det gjerne at de skal ta bussen. Hvorfor i helvete kjører du fra dem (Merk. meg) da?! Hva med å åpne døra og slippe meg inn? Jeg måtte vente på neste buss, ute i kulda. Står TT egentlig for Team Trafikk eller Trollete Tyttebæsjer? Dere irriterer meg mer og mer. Det samme gjelder t-kortet, eller skal jeg si toske-kortet? Det er for dårlig at dere ikke selger dem på mix-butikker slik dere gjorde med månedskortene.

teamtrafikk1980291a


Takk til den gamle mannen som gjør bussen verdt å ta.


- Tar du mye buss?
- Buss eller bil?

...and all that jazz

Pop.
Six.
Squish.
Unh-uh.
Cicero.
Lipschitz.


Min venninne og jeg har fått en forkjærlighet for filmen Chicago. Vi digger syngingen, dansingen og hele plottet. Vi elsker den, rett og slett. Nå skal den settes opp på Trøndelag Teater. Jeg så plakaten på teateret da bussen kjørte forbi igår kveld. Jeg vil veldig gjerne se den, og jeg vet at hun også vil. Så svar meg på følgende: Hvorfor er teater så dyrt? Det koster 405 kroner for en billett. 405 kroner!! Det er ikke rart at teater ikke er spesielt populært. Det samme med kino. Flere ville gått på teater og kino hvis billettene hadde vært litt billigere. Slik det er nå er det mye billigere å laste ned filmer enn å dra på kino. Ikke rart så mange bruker piratebay.

Jeg har så forferdelig lyst til å se Chicago. Jeg tror jeg skal bruke dådyrøynene til mamma. Kanskje hun vil sponse litt for meg.

2nc1ehj
Jeg elsker denne filmen.


- Har du sett Chicago?
- Er det noen filmatisert musikal du liker spesielt godt?

- Kino eller laste ned filmer?

Juksekoder

Jeg hadde nå tenkt å komme med et utrolig genialt innlegg, som hadde fått deg til å flire så mye at pc'skjermen hadde blitt full av spytt og snørr. Dessverre er ikke humøret på topp idag.

Jeg skal sperre meg inne. Jeg skal legge meg ned under dyna, ha pc'en på magen og Sex and the City på tv'n. Jeg skal spille The Sims og få kvinnfolket til å knulle 20 forskjellige menn, samtidig som hun oppfostrer 2 superkids. Unga mine er nemlig platinasmart. Jeg har jukset litt. Skulle ønske man kunne jukse slik i virkeligheten også. Da hadde jeg vært kjempelykkelig og helt ubeskrivelig smart. Og rik.

- Hvis du kunne bruke en juksekode, hva ville du forbedret i livet ditt?
- Hvordan har du det idag?

Trim, trening, trivsel - eller?

Du veit du er fisefin når du sitter med beina i kryss (på skikkelig damevis) når du trener på apparater på 3T. Du veit du er fisefin når du har på deg et lass med sminke før du trener. Du veit du er feit når magen henger utafor klærne. Du veit du er feit når du holder på å dø på deg når du går opp trappa til treningsrommet. Du veit du bør skifte bind eller tampong når du har en rød flekk i rumpa. Alle andre veit du har mensen når du vandrer rundt i dusjen med tampongtråden stikkende ut.

Du veit du er på 3T når du opplever alle disse tilfellene på en kveld. Heldigvis var ingen av personene meg. 3T står for "Trim, trening, trivsel" - eller står det kanskje for "Toppløs, tampongtråder og tapere"?

Over og ut. Jeg er ferdig.RSS 0.91