Drar på hyttetur med påskeegg i bur

I morgen drar jeg på hyttetur med ei venninne og familien hennes. Det blir kjempekoselig tror jeg. Jeg har ikke vært på hyttetur på flere år snart. Det blir dermed ikke noe blogging eller lesing av blogger på noen dager, men jeg tror ikke det gjør spesielt stor forskjell med tanke på at jeg ikke har rørt pc'n skikkelig på flere dager. Bare det å se på pc'n gir meg avsmak. Jeg vet ikke helt hvorfor, det er akkurat som om jeg har vært i et veldig langt forhold og nå er møkkalei av kisen. Jeg er ikke møkkalei av Joakim altså, men av pc'n. Ikke misforstå.

Starten på denne påska har blitt brukt til nøyaktig det jeg mener den skal brukes på. Storspising av godteri, harrytur til Sverige og lesing av bøker. Det er deilig. Alle stressende tanker om kommende eksamener er blitt dyttet langt bakover takket vært 800-siders lange bøker om mammutsex og steinaldermenneskesex, og så klart en haug med godteri.

Uansett, jeg skal en tur ut i kveld og får slenge meg rundt med å pakke til helga. Jeg sender en stor takk til listomanen-Lotte, som har fikset en liste slik at jeg slipper å glemme noe. Hva skulle jeg gjort uten henne?
Dessuten gjør det godt langt inn i hjerterota å vite at jeg fremdeles er mors lille prinsesse:


God påske til alle sammen!


ØnskerDet er mange drømmer jeg har. Det er to spesielle ønsker jeg har hatt helt siden jeg var lita. Jeg skulle ønske at jeg kunne synge fint. Gjerne sunget så pent at folk ikke holdt seg for ørene og falt om i koma rundt meg. Og jeg skulle ønske jeg kunne danse. Akkurat nå skulle jeg ønske jeg danset like bra som denne hunden. Det er alt jeg har å si i dag, siden jeg tok en spontantur ut på byen i går. I dag er jeg helt kake. Kake.. Jeg har lyst på kake. Nei, jeg har lyst på pai. Varm blåbærpai med vaniljeis.. Dette ble bare tull.

I morgen skal jeg en tur til Sverige og hamstre inn snus og bacon. Tenkte det var av interesse for dere å vite det.

God påske!


Oppdatering

Denne uken har jeg vært i praksis på et legesenter. Jeg har stukket i folk, blitt kalt vampyr, fått ros og nesten fått en pasient til å besvime. Alt i alt har dette vært en lærerik uke, og jeg tror faktisk at jeg vil jobbe på et legesenter en gang i framtiden. Mens jeg venter på at Horatio skal ringe meg fra Miami, så klart. En vakker dag ringer nok CSI og ber meg på sine knær om å komme over det store vannet for å fange skurker!

En liten nedtur i dag var at jeg våknet med kjempevondt i hånda. Det ble bare verre og verre utover dagen, og jeg ble sendt hjem tidlig fra praksisen. Jeg klarte ikke løfte noe uten at det gjorde vondt. Å bøye fingrene til en knyttneve gjør vondt. Jeg klarer ikke å vri på hånda heller. Den må rett og slett holdes i ro. Det kan være en begynnende betennelse, eller det kan være noe annet. Jeg håper det er noe annet, og er jeg skikkelig heldig går det over innen i morgen. Eller kanskje til over helga. Jeg håper det. Det som er litt komisk er at det er runkemuskelen det gjør vondt i, og jeg har da ikke runket noen ting jeg. Derimot har jeg tatt masse blodprøver med den hånda. Kanskje den samme bevegelsen om og om igjen, har ført til at muskelen har blitt irritert.

Joakim og jeg har forresten kanskje funnet et sted vi kan leie. Det er et fantastisk tilbud og jeg er rimelig sikker på at vi vil ta det tilbudet. Jeg håper alt går i boks. Isåfall flytter vi sammen i juli. Til en møblert tre-roms leilighet. Det hadde virkelig vært fantastisk!

Jeg venter i spenning på hva som skjer framover, men i kveld skal jeg bare slappe av med smertestillende krem, smertestillende tabletter, ingefærøl og ei bok. Jeg hadde egentlig gledet meg masse til å møte Marianne og Malin i kveld, men det får heller bli en annen gang. Selv om det er litt trist å sitte inne i kveld igjen - jeg har jo gjort det hele denne uken. Drittarm. Jaja, god ferie og god helg!


Svineindrefilet, ovnsstekte poteter og soppstuing

I går hadde jeg planlagt dagen til punkt og prikke. Joakim liker ikke å planlegge dagene sine så nøye, men jeg klarte ikke å holde listomanen tilbake. Av og til må hun slippes fri.Det er sjeldent at det Listomanen Lotte planlegger
, går galt og slik var det i går også. Joakim var en engel og tok seg av alt husarbeid mens jeg brukte over en time på badet. Deretter brukte jeg to timer på kjøkkenet. Jeg er faktisk rimelig stolt over mitt arbeide på kjøkkenet. Ingen skulle tro at selveste Lotte kunne diske opp med en nydelig middag, men til det har jeg kun en ting og si: HAH! In your face! Mamma har i mange år forsøkt å vise meg hvordan man lager ovnsstekt indrefilet av svin, med ovnsstekte poteter og soppstuing. Jeg har egentlig aldri vært spesielt interessert i å lage det, og har aldri trodd at jeg noen gang kom til å lage slikt uten store problemer. Jeg sjokkerer stadig.Jeg har nå tenkt å dele med dere hvordan
jeg laget denne nydelige middagen bestående av indrefilet, ovnsstekte poteter og soppstuing. Dessverre tok jeg ingen bilder av det ferdige resultatet, så jeg har nok ingen beviser på at dette faktisk ble laget av meg. Typisk.
Ved siden av dette laget jeg sjysaus fra toro
(det er jo nesten hjemmelaget når man selv har tilsatt vannet og kokt den opp selv, ikke sant?). Mot slutten av steketiden til kjøttet la jeg også noen maiskolber inni ovnen. Til de hadde jeg laget hvitløkssmør, ved å blande litt hvitløkspure og vanlig smør.

Med tanke på at det var første gangen jeg laget dette, ble jeg ganske imponert over at maten smakte nesten like god som den mamma lager. Mamma lager god mat altså! Det var hun som ga meg oppskrifta på soppstuingen. Den er nydelig!! Til og med Joakim liker den, og han tåler ikke sopp. Sopp er jo sunt, og det som er sunt for andre er visst helseskadelig for Joakim. Ta for eksempel fisk, det er kjempesunt. Joakim dør nesten når han må spise det. Det samme med grønnsaker. Skumle greier det der altså. Men salat på burger, det går helt fint.
Headerproblemer

Jeg våknet i dag og følte at noe var feil. Det var noe som plaget meg. Jeg så rundt meg og oppdaget alt rotet på gulvet. Det lå en haug med klær på gulvet. Nei, forresten, det ligger en haug på gulvet. Fremdeles. Den er snart like høy som meg. For å se lyst på det, så slipper jeg å bøye meg ned så mye når jeg skal ha det som ligger øverst på haugen. Man må alltid se det fra den lyse siden.

Noe irriterte meg, og jeg kunne ikke sette fingeren på det. Det var ikke kleshaugen på gulvet. Det var ikke bokhaugen på gulvet. Det var ikke haugen med kopper og fat, som sto på bordet. Det var ikke skittent sengetøy. Det var ikke den tomme snuseska, skjønt den gjorde meg litt stresset. Det var ikke den ugjorte rapporten i analytisk kjemi jeg hadde utsatt i ei uke. Det var ingen av delene. Jeg brydde meg ikke.

En ren tilfeldighet gjorde til at jeg klikket meg innpå min egen blogg. Da oppdaget jeg det. For snart ett år siden laget jeg meg en ny header til bloggen. Det var en midlertidig header. Jeg hadde store planer om å endre den innen to måneder. Det skjedde aldri, og her satt jeg da og oppdaget hvor stygg den var. I ren desperasjon ordnet jeg meg en ny midlertidig header. Resultatet var ikke stort bedre, men denne headeren var iallefall annerledes.

Nå sitter jeg fremdeles og irriterer meg. Det er fremdeles noe som er feil, og jeg vet at det er headeren. Den irriterer meg. Jeg er ikke flink til å lage headere og slikt, det er virkelig ikke min største styrke. Så da lurer jeg på, vet du om noen som kan hjelpe meg med å lage header? Kanskje du selv kan gjøre det?

Vær så sniiiill?Ja, jeg har vinkorker i ørene.
Du skal se mye før øya faller ut

De dårlige remixene dunket i ørene mine. Jeg var langt i fra full nok til å takle denne dårlige musikken. Jeg sto utenfor et handicap-do og trippet opp og ned. Det var det eneste toalettet jeg hadde funnet i hele etasjen og jeg hadde stått lenge utenfor. Hadde noen dødd der inne eller? Jeg sparket i døra og rev i håndtaket. Herregud, er det mulig å bruke lang tid på do? Sikkert en gjeng med jenter som sto inni der og sminket seg i det skitne speilet. Typisk jenter å dra på do sammens.

Det var lørdagskveld og jeg var på byen for første gang på to måneder. De siste helgene hadde jeg sittet inne alene og vært usosial. Jeg følte meg som en eremittkreps. De første tre helgene syntes jeg det var deilig å sitte inne for meg selv. Jeg kunne bruke kveldene på Lotte-tid. Se serier, spille teite internettspill, lese bøker og generelt stresse ned. Da det hadde gått en hel måned siden jeg sist var sosial i helgene, var det ikke like deilig lengere. Det ble kjedelig og jeg lengtet ut. Av gammel vane holdt jeg meg inne og var usosial. Jeg begynte å rope i putene og lakkerte neglene. Jeg lakkerer aldri neglene mine!

Denne lørdagskvelden fikk jeg endelig en mulighet til å være sosial. Da jeg var på bursdagsvors hadde jeg det kjempemorsomt, og kunne ikke forstå hvorfor jeg hadde holdt meg hjemme alene i helgene. Da jeg ankom byen innså jeg med ett hvorfor byturer ikke hadde fristet lengere. På byen er det bare masse fulle idioter, som dytter og søler sprit på deg. Den eneste måten å unngå irritasjon over dette er å selv være den fulle idioten. Og det koster penger. Det er dyrt å dra på byen. Inngangspenger, drikkepenger og kebabpenger. Dessuten blir jeg aldri like full som alle andre. Innen jeg rekker å bli den fulle idioten, ligger jeg over ei doskål og spyr opp galleblæra mi.

Jeg vurderte å dra hjem. Det var et elendig utested, med elendig musikk og jeg hadde mistet de jeg var med. Jeg måtte noe inni helvete på do, og det eneste toalettet jeg fant var okkupert av fulle idioter. Irritasjon! I ren frustrasjon forsøkte jeg å pirke opp låsen. Det tok meg mange forsøk før jeg greide det, og neglelakken flasset av i forsøkene på å låse opp døren. "Helvete! Jeg som hadde slitt sånn med å legge den neglelakken der perfekt!", tenkte jeg mens jeg vurderte for og i mot om jeg skulle rive opp den nå ulåste døren. Jeg var ikke full nok til å gjøre spontane idiotiske handlinger og gikk min vei. Det kjentes ut som om blæren skulle sprenges, og jeg snudde om for å gå tilbake til toalettet. Fulle folk eller ikke der inne, jeg måtte pisse. Jeg rev opp døren og fikk hakeslepp.

Der sto en kis og tok ei dame opp etter veggen. Jeg visste ikke helt om jeg skulle le eller ikke. Jeg kunne ikke akkurat blåse ut med en kommentar av typen "get a room". Jenta med det røde håret fikk panikk. Med strømpebuksa ned på anklene forsøkte hun å lukke igjen døren, men der sto jeg. "Jeg må på do jeg", sa jeg. Hun fikk mer og mer panikk, og dro meg inn samtidig som hun stengte døra. Så der sto jeg da, inne på et skittent do sammen med noen som hadde sex. Jeg trakk på skuldrene og satte meg på dassen for å gjøre lette på blæra. "Dæven, kjekt med liveporn når man sitter på dass da", tenkte jeg. Kisen forsøkte å fortsette med henne, og jeg lurer på om de faktisk fortsatte litt. Helt til de oppdaget at jeg satt og glante på dem. "Fin truse du har der!", sa jeg og pekte på trusa hennes. "Jeg tror jeg har akkurat den samme. Du kjøpte den på H&M, ikke sant?", kommenterte jeg. Det fikk fart på henne. Plutselig sto hun der og hoppet opp og ned i et febrilsk forsøk på å få på seg klærne. Hun var ute av dassen innen jeg rakk å vaske hendene. Og kisen? Han var full han. Han bare sto der, helt apatisk og forsøkte å lukke igjen buksesmekken. Jeg fant ut at det var like greit å komme meg ut. En stemme i bakhodet mitt sa meg at det ikke var noe smart sjakktrekk å befinne seg alene inne på en do med en full og kåt fyr. Kåte fyrer er jo veldig uberegnelige.

Vel ute fra pornodassen fant jeg igjen venninnene mine, og fortalte at jeg ville dra hjem. Joakim kom for å hente meg og jeg møtte han i et lyskryss, smilende med en kebab i handa. Den lykken jeg følte inni meg da jeg sto der med kebaben i handa og så at kjæresten min kom for å hente meg, kan ikke beskrives med ord. Jeg sto der sikkert og smilte som en idiot. Men jeg var iallefall ikke en full idiot.RSS 0.91