Dagens sannheter kan være morgendagens usannheter

Jeg har nådd et punkt der jeg er svært forvirret over den verden jeg observerer og lever i. Hva er ekte? Er det jeg vet riktig? Oppfatter jeg det rundt meg på en måte som stemmer overens med realiteten? Hvem er jeg? Hvorfor er jeg her? Sitter jeg i virkeligheten og skriver på hjemmeeksamenen nå, eller bare tror jeg det?

Det siste døgnet har jeg lest alt for mye vitenskapsteori
, og hele min verden har blitt snudd opp ned. At jeg la meg dritings på vin i går, og fremdeles var på snurr da jeg våknet i morges, hjelper trolig ikke på min konsentrasjon. Jeg ble nemlig så gira i går kveld da jeg leste i vitenskapsteoriboka, at jeg begynte å lage mine egne deduksjoner. Deduksjon vil si at en logisk slutning blir regnet som gyldig hvis den er logisk konsistent. Så da laget jeg en deduksjon for meg selv;

Premiss: Vin har en avslappende og gledesbringende effekt.
Premiss: Jeg drikker vin.
Konklusjon: Altså er jeg avslappet og glad.

Ohoy, som den konklusjonen stemte.
I natt da hodet traff hodeputa var jeg meget avslappet og glad. Det var jeg ikke i morges da jeg så brutalt ble vekt og fikk beskjed om å dra til skolen for å jobbe med eksamen.

Nå har jeg sittet på skolen i flere timer
, jeg har lest ferdig vitenskapsteoriboken og jeg skjønner ikke en dritt. Jeg er bare forvirret, jeg. Konsentrasjonen her i grupperommet er ikke på topp, egentlig gjør vi alt annet enn det vi skal gjøre. Dere ser jo meg, jeg sitter jo og blogger. Jeg, som faktisk ikke har blogget på flere måneder, fant ut at dette tidspunktet passet perfekt til å begynne og blogge igjen. Men jeg har en teori. La meg formulere den som en deduksjon;

Premiss:
Når eksamensperioden starter blir alltid de første dagene brukt til useriøse og ikke-faglige gjøremål, og konsentrasjonsevnen øker jo lengere ut i eksamensperioden man kommer.
Premiss: Jeg har akkurat begynt eksamensperioden.
Konklusjon: Altså er jeg veldig ukonsentrert nå, men konsentrasjonen blir bedre om noen dager.


Vi har det så morsomt på skolen at vi tegner slikt på tavlen.
RSS 0.91