Duracellkanin med seriøse molekylære problemer

Hvorfor jeg klaget på mindre soletid pågrunn av eksamenslesing aner jeg ikke. Denne helga har jeg blitt kjempebrun og har lest over 60 sider med kjemi!
Hvorfor jeg klaget på manglende liv pågrunn av eksamenslesing aner jeg heller ikke. Jeg har hatt tid til både grilling, kino og kosetid denne helga. Og det til tross for at jeg har lest over 60 sider med kjemi (oi, nevnte jeg det isted også?) og tatt så masse notater at jeg har mistet huden på lillefingeren!

Eksamenslesing er ingen unnskyldning til å få engelsksyken. Det er bare å ta på seg solkrem, bikini og ta med seg bøkene ut i sola. Lesinga ble plutselig ikke så ille som forventet. Jeg har ikke molekylmodeller stikkende ut av øynene heller.

1001217
Dette var lesesalen min idag. Jeg hadde alt det nødvendige klart.
Snus, solbriller, iste og kalkis!


1001216
Iskald iste er et must når det er over 25 grader i skyggen!

1001202
Et annet must er den stygge solhatten fra barneskolen. Legg merke til hvor svett jeg er.
 Er varmt å lese kjemi ute i varmen skal jeg si deg.
(No shit?)


Jeg tok en test på facebook isted (bare for moro skyld liksom, ikke fordi jeg er rar):
facebook

Mitt stressnivå er visst på 21%. Hvordan dette er mulig vet jeg ikke. Jeg er bokstavelig talt duracellkaninen for tida. Ikke fordi jeg er så kåt altså, tvert imot, men mersom fordi jeg har en eksamen på torsdag jeg begynte å lese seriøst til på fredagen. Jeg våkner på natta med mareritt. Jeg sovner sent fordi jeg må lese. Jeg er konstant på vakt (jeg vil jo ikke at noen skal oppdage at jeg sitter på pc'n istedet for å lese til eksamen, hallo!). Jeg har ikke engang tid til å drite. Så kommer facebook og sier at jeg bare har et stressnivå på 21%?! Get a life facebook!

Jeg hadde også tenkt å fortelle dere om hva jeg mener om Engler og demoner, som jeg selv så på kino igår. Jeg hadde også tenkt å fortelle dere om det nye Nintendo DS spillet mitt jeg har kjøpt, som er beregnet på 7-åringer (perfekt for meg). Dessverre for dere har jeg ikke tid. Jeg må lese. MÅ LESE.

Men ikke nå. Nå skal jeg spise potetgull og se på film med kjæresten min. Jeg må jo forsøke å vedlikeholde mitt stressnivå på 21% (akkurat..).

1001218
Utsikten fra min verdanda idag. Håper det blir like fint vær imorgen.


dsc00481 Litt kjærestetid må'n ha. Se så lykkelige vi er!


- Hva har du gjort i løpet av denne langhelgen?
- Hva er stressnivået ditt ifølge dine egne beregninger ?

Konkurranse!


26213931243544068458n500


Charlotte har en konkurranse, og jeg vil nødig dele dette med dere. Jeg gjør det likevel. Jo flere verdige motstandere, jo større spenning. Jeg surfet omkring på House of Fashion sine sider, og de har jo faktisk mye fint. En del dyre ting, men dog en del billige ting. Det er svært sjeldent jeg er med på konkurranser, men Charlotte sine liker jeg. Det er perfekte premier!

Har du lyst på et gavekort på 250,- fra House of Fashion? Besøk Charlotte og joine, her!Nå oppdaget jeg nettopp at klokken er 1, og jeg skal på jobb imorgen tidlig. God natt, søtinger!

- Jobber du eller går du på skole?
- Bruker du å være med i bloggkonkurranser?

Lottes greskmexianskebrødorgie - frokost for de kresne

Jeg har aldri likt å spise frokost. Jeg er den typen som hiver i meg middagsmat til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Om det er fordi jeg har brødtraumer fra jeg var lita, eller om det er på ren trass, vet jeg ikke. Jeg har uendelig mange minner om at jeg sitter ved kjøkkenbordet og brekker meg. Brødbitene i munnen eser opp og jeg får ikke til å svelge, uansett hvor mye jeg forsøker. Jeg forbinder brødskive med oppkast. Derfor spiser jeg ikke brød. Nå har jeg funnet noe som kan få meg til å spise brødmat. Lottes greskmexianskebrødorgie kaller jeg frokostretten.

Det er veldig godt. Du kan bruke ostehorn, rundstykke, brødskive eller sånn pizzabriks som jeg bruker under her. Du kan sikkert bruke knekkebrød også, om du absolutt vil.

Du trenger:
- Noe brød av noe slag. Som du ser bruker jeg en pizzabriks, men det er kun fordi at pizzasausen og pizzakrydderet gir en spesiell smaksopplevelse (haha, hør på meg, rene Arne Brimi jo) blandet med tzatsikien.

- Tzatsiki, er lettest å kjøpe ferdiglaget for min del.

- Et eller annet kyllingpålegg. Sazonar kylling smaker godt, og er litt sterkt pga. jalapenoskanten rundt. En smak av mexico!

dsc00483

Du deler brødet, og smører på et tykt lag tsatziki på underdelen, legger på kyllingen. Du smører på et tynt lag tzatsiki på overdelen, og legger på.

dsc00485

Hvis du vil kan du pynte opp litt med paprika og annet grønt. Personlig orker jeg ikke bruke penger på å late som jeg er sunn. Det har jeg ikke råd til. Kanskje du har det? Isåfall, go for it! Alt smaker så mye bedre når det ser godt ut.

dsc00484

Dette samler seg ikke opp i munnen, ikke hvis du bruker en brødskive (og smører tzatsiki under og legger kyllingen oppå) heller. Det er utrolig! Det er et mirakel! Det er himmelen! Jeg digger det. Nå skal jeg spise litt mer før jeg drar på trening.

- Hva spiser du til frokost?


Buss er langt fra avslappende

I dag trodde jeg at jeg skulle dø i en bussulykke. Bussen var tre cm fra å krasje inn i en annen buss. Jeg hadde hjerteklapp i flere minutter etter at vi bråbremset. Da jeg endelig hadde roet meg ned, så bråbremset vi nok engang. Denne gangen fløy både jeg og veska mi en halvmeter fram. Veskeinnholdet trillet ut i bussen. Tamponger, parfyme, snusdåser, nøkler og sminke. Det var heldigvis den eneste skaden som skjedde. Hva feiler det folk som løper rett ut i gata foran en buss i høy fart?! Det var sekundet før den gutten ble smurt ut over hele veien. Jeg håper han ble så skremt at han tissa seg ut. Det fortjener han, med tanke på at jeg måtte sitte på gulvet og plukke opp tampongene mine foran en haug med passasjerer.

Jeg så forresten en av de "oh'store bloggerne" idag. Hun er på klassetur her i Trondheim, og hun hadde rimelig funky hudfarge etter en mislykket dose med spraytan. Kan du gjette hvem det var?

sekskant

Alle barna moret seg foran tv'n unntatt Lotte, hun satt med matte.

Kos dere ikveld, det skal ikke jeg. Jeg skal stabbe meg selv med en passer. Konstruksjon av en sekskant? Gi meg fem andre så skal jeg vise deg det ;)

- Kan du å konstruere vinkler, trekanter, sekskanter og andre kanter?
- Hva gjør du i kveld?

Har du det bra?

Har du noen gang hatt det så vondt at du får vondt fysisk?
Har du noen gang hatt det så vondt at du søker etter måter å få ut følelsene, som for eksempel ved selvskading?
Lurer du noen gang på om det er bedre om du hadde vært død?
Bekymrer du deg så mye om noe at du ikke klarer å glede deg over andre ting?
Føler du at du har problemer psykisk, som påvirker livet ditt negativt?
Føler du at du ikke kan snakke med noen om det?
Føler du at ingen forstår?


Du er ikke alene. Det har jeg forstått nå. Hvis du ser rundt deg i en folkemengde, kan jeg garantere deg at nesten halvparten av dem forstår hva du føler, på en eller annen måte. Det sies at omlag halvparten av befolkningen får en psykisk lidelse i løpet av livet. Enkelte blir hardere rammet enn andre.

Det kan være den glade jenta i gjengen, hun som alltid ler og er høyrøstet. Hun som alle er glad i og liker. Jenta man skulle tro har et perfekt liv. Jenta alle vil være. Hun kan lide av angst og depresjoner, men hun har ikke fortalt det til noen.

Det kan være gutten i gjengen som har mange baller i lufta. Han som virker positiv og blid hele tida. Han som viser omsorg for andre, han som bryr seg. Han som spøker og får andre til å le. Han har kanskje lav selvtillit, kanskje er han deprimert. Han har bare ikke sagt noe om det.

plager

I dag var jeg hos psykologen, mitt første skritt mot et bedre liv. Jeg skal få orden på livet mitt. Jeg skal kjempe mot de negative tankene. Jeg skal kjempe mot følelsene som får meg til å kutte meg selv. Jeg skal få det bedre!

Hvis du selv sliter med noe, så hjelper det å ha noen å dele det med. En god venn, et familiemedlem eller en psykolog. Kanskje bare en person du stoler på, og som kanskje forstår deg. Hvis man snakker om problemer, og deler erfaringer kan man raskt forstå at man har enkelte likhetstrekk. Håvard tar opp dette i innlegget sitt, som du kan lese her.

Hvis du tror at en venn sliter, så strekk heller ut en skulder enn å snu deg med skuldra vekk. Det skal så lite til for å gjøre et annet menneskets liv bedre. Bare det at noen sier til meg at de er her for meg, støtter meg opp. Jeg vet at mange av vennene mine ikke forstår hvordan jeg har det. Likevel vet jeg at jeg kan gråte til dem hvis det virkelig gjelder. Det er bare så trist at selv om jeg vet dette, så er ikke det alltid nok. Det er derfor jeg har oppsøkt en psykolog nå. Når venner ikke strekker til, så ta saken i egne hender og få hjelp.

Noe annet jeg har lagt merke til, er at folk vet altfor lite om psykiske problemer. Det gjør meg fly forbanna når noen sier noe sånt som: "Jeg er så deppa idag, jeg kranglet med ei venninne"
Depresjon er en vedvarende tristhet og tomhet. Det er så mye mer enn å bare være litt lei seg. Jeg skal ikke begynne å ramse opp alle symptomene og legge ut om hvordan det er. Hvis du lurer på hva psykiske problemer er, og hva det innebærer, så råder jeg deg til å søke det opp på google, eller lese litt på de linkene under. Alt er individuelt, og personer takler det på forskjellige måter. Det er derfor det ikke bør ties ihjel!

Litt om psykiske lidelser.

Litt om depresjon.
Litt om angst.
Litt om bipolar lidelse.


Folk flest burde bli bedre til å snakke. Psykiske plager er ingen skam. Det er sykdommer på lik linje som en influensa. Den eneste forskjellen er at det er psykisk og ikke nødvendig fysisk. Bare husk at hvis du sliter, så er du ikke alene. Går du på en skole, så har dere garantert PP-tjeneste der. Da kan du be en lærer om henvisning til psykolog, og du får gratis hjelp. Hvis du er under 20 år, men ikke går på skole, kan du få hjelp fra offentlig psykolog, og dette koster deg nok en egenandel på 280 kr pr time. Da må du få fastlegen din til å sende inn en henvisning til psykolog. Det er det første skrittet som er vanskeligst. Det å tørre og oppsøke hjelp. Har du klart det, er du godt på vei. Føler jeg iallefall.

1001015


- Har du noe som plager deg, og reduserer livskvaliteten din?
- Har du noen å snakke med i vanskelige perioder?

- Og har du tenkt over at det er mange der ute med psykiske plager?


Oppskrift på greske grillspyd og fruktspyd

Nå nærmer sommeren seg, kanskje kan vi si at den allerede er her? Sola skinner, vi tar fram solbrillene og planter oss foran grillen med gode venner. Tidligere har jeg alltid slengt på pølser på grillen, vel fornøyd med det. Nå har jeg forstått at det finnes så mye annet godt man kan grille. Svarte pølser, som er rå inni, kan ikke måle seg mot min nye favoritt - grillspyd.

Oppskrift på greske grillspyd (Souvlakia) :

Du kan lage spydene med storfekjøtt, svinekjøtt eller lam. I helga brukte vi jentene svinebiff, da det var billigst. En pakke med svinebiff kostet ca 50 kr. Den holdt til ca 5 spyd.

Man tar utgangspunkt i at det skal være 6 kjøttbiter pr person.
Skjær bitene i ca 3 cm store biter og mariner dem.

Marinade: 1 dl ekstra virgin olivenolje
saft av en halv sitron
4 fedd presset hvitløk
1 ts salt
1 ts oregano
litt grovmalt pepper


La kjøttet ligge i marinaden i en time eller mer.
Tre bitene på grillspyd og grill dem, eller stek dem i ovn ved 200 grader. Husk å vend bitene ofte!

Hvis du vil ha grillede grønnsaker lager du egne spyd for disse. I helga tok vi squash, løk og tomat. Vi skjærte bitene i ca 3 cm store biter. Ved siden av grillet vi maiskolber.

Vi serverte det hele med kokt jasminris, salat og tzatsiki. Resultatet ble slående godt!

Tzatsiki kan man enten lage selv, men det er jo så klart lettest å kjøpe en pakke i butikken. Oppskrift til tzatsiki finner du her.

NB!
Hvis du bruker grillspyd av tre, bør de ligge en stund i vann først. Du vil ikke at de skal ta fyr.

1000805
Som dere ser tredde vi alt på samme spyd, dette var lite lurt. Grekerne har egne spyd for kjøttet og egne spyd for grønnsakene. Ved å ta alt på samme spyd, ender man opp med svidde grønnsaker og rå kjøttbiter. Med andre ord diare.Dessert, fruktspyd:

1 halv vannmelon
1 mango
1 kurv med jorbær

1000803
Dette er godt å spise når magen er stappfull. Det er lett og kjøler ned magen.


grill
1000806
Grillmat, sol, iskald hvitvin og fruktspyd. En perfekt lørdag.- Hva liker du best å grille?
- Kald hvitvin eller kald øl?


Helgetull

Da var helga over og jeg må seriøst begynne med eksamenslesinga. Det skal ikke være mulig å komme med flere unnskyldninger for å slippe unna nå. Jeg har garantert brukt opp alle. I går var jeg på avskjedsfest hos en kompis, og for første gang i historien holdt jeg ut til klokka var seks på morningen. Joakim ble så drita at han mistet mobilen sin, og kranglet med meg. Jeg ble så sliten at alt bare gikk galt, men sånt overlever man. I dag har jeg spydd, sovet og spist alt jeg har kommet over. I morgen skal jeg til psykologen, regner med at det går fint. Deretter håper jeg at jeg ikke har skole. For jeg skal lese kjemi jeg, øøh. Nå skal jeg gå å trykke inn litt mer søppelmat i trynet mitt.

Photobucket
Jeg startet lørdagen med soling ute på plattingen til Kristine. Olivenolje er raskeste vei til brunfarge. Olivenolje er også raskeste veien til hudkreft. Jeg tror vi må skjerpe oss litt. Når vi har blitt brune nok ;)

Photobucket
Lørdagskvelden startet med grilling (jeg skal fortelle mer om det en annen gang), og fortsettet med litt vors. Kristina og jeg sitter og skriver et dikt/tale vi holdt den kvelden.

Photobucket
Joakim er alltid så sjarmerende når han har drukket for mye øl og sprit.


luw
Og ja, jeg vet vi er søte sammen. Vi matcher.


Det var helgas raske update. Jeg lever enda, selv om jeg skulle tro det motsatte i morges da jeg ikke klarte å åpne øynene og hang over doskåla. Ingen roper så bra på elgen som jeg.

- Hva har du gjort i helga?

Spam deg et annet sted

Vi alle har sett dem, irritert oss over dem og bannlyst dem. Jeg snakker om bloggspammerne. De går inn på alle blogger som er på forsiden av blogg.no, og skriver det samme til alle. "Hei, fin blogg, kommenter på min da?", er noe vi har blitt vant til. De gjør ikke lengere noe inntrykk. Det er helt utrolig at man så vidt rekker å legge ut et innlegg, før noen kommer og copy+paste en kommentar. Jeg er ikke interessert i bloggen din, skjønner du det?! Hvis du må reklamere så mye for bloggen din, så suger den mest sannsynligvis balle.

Det nyeste innen denne spammingen er de som skriver et spørsmål til de de kommenterer hos. Dette spørsmålet har de også skrevet i sitt siste innlegg. Så klart, dette fungerer jo. Personen har jo fått over 100 kommentarer, noe som er litt av et hopp med tanke på at hun kun har 7 kommentarer i gjennomsnitt på andre innlegg. Dessverre er det slik at hvis man bare skriver et random spørsmål i en kommentar, så vil folk mest sannsynlig overse kommentaren. Dette har så klart denne bloggeren lagt merke til, smart liten jente. Derfor kommenterer hun kort og greit på hva hun tror innlegget handler om. Deretter kopierer hun inn spørsmålet sitt. Det er her problemet jeg vil fram til dukker opp.

Når jeg kjeder meg liker jeg å gå inn på bloggene som ligger på forsiden til blogg.no. Av og til kommenterer jeg, men egentlig liker jeg best å sitte der under dyna og bare lese. Det var da jeg gjorde dette at jeg oppdaget henne. Hun hadde kommentert til alle bloggene jeg gikk innpå for å lese. Alle. De fleste kommentarene hennes hadde ikke noen sammenheng med innleggene hun kommenterte på. Det var tydelig at hun kun leste overskriften. Dette så jeg ganske klart og tydelig da ei jente skrev om hvordan det å ha angst og depresjon fører til at hun ikke klarer å leve et normalt liv. På begynnelsen av innlegget hadde hun skrevet opp en liksom-timeplan for dagen. Innlegget var fantastisk, det var rørende og jeg fikk vondt inni meg av å lese. Mest fordi jeg vet så utrolig godt hvordan det er at slikt ødelegger dagene. Så kommer denne jenta her da og skriver: "Travelt :P"! Jeg blir så sint, så forbanna sint!

Det må være litt av en jobb og spamme alle bloggene hun kommer over. Hun skal få creds for det, men hun kan for min del stappe huet sitt oppi rævva. Hvis hun skal kommentere selve innlegget bare for å gjøre det, så kan hun i det minste lese hele innlegget. Nå har jeg fått ut aggresjonen min.

Derfor skal jeg nå stikke på do og ta BB'en min, kle på meg en BH og gå til butikken for å shoppe fyllesykemat. Jeg føler meg så dårlig skjønner dere. Dessuten har jeg fått et blåmerke på arma. En kompis beit meg.


- Har du opplevde folk som skriver noe til deg, for så å finne ut at personen har skrevet akkurat dette til ti andre?

- Blir du frustrert over at folk er så plagsomme og desperate at de må reklamere for bloggene sine i andres kommentarfelt?


- Og synes du man skal svare på slike random kommentarer?

Jeg hatet henne

Hun er den jenta alle liker, men hater at de liker. Hun er den pene, blondinen med den smittende latteren. Hun er slank, men har former. Hun har nydelig hår og et nydelig smil. Hun er den man hater.

Hvis man hater en person kommer det som regel av to grunner:

1. Personen minner deg litt om deg selv. Personen har flere likhetstrekk på områder du hater ved deg selv.
2. Du misunner personen.


Da jeg trente lår hørte jeg en latter. Hun sto midt i guttegjengen og lo. De lo med og smilte til henne. Hun smilte til dem. Man la merke til at hun var godt likt. Jeg hatet henne.

Da jeg sto naken i garderoben og skulle til å ta på meg trusa, vridde jeg litt på hodet. Øynene mine ble trekt mot en meget bra bakende, også kalt rumpe. Det første jeg tenkte var: "E det rævv alt derre? WOW!". Jeg reiste meg opp og snudde meg. Tynn kropp, bra former, stor rumpe og store pupper. Hun snakket i telefonen og lo, jeg kjente igjen latteren med en gang. Jeg hatet henne.

Da jeg skulle se meg i speilet og kjemme håret mitt, sto hun der allerede.
Hun smilte bredt mens hun sa:
- Hei! Skal du ha hårføneren eller? Jeg kan flytte på meg altså!

Jeg, tydelig helt satt ut, svarte med et forsøk på en morsomhet:
- Nei, den hårføneren der svir av alt som heter hår.

Hun lo den fine latteren sin, mens hun sa:
- Ja, de er totalt ubrukelige! Hi hi hihih hiiiiihhii!


Jeg ble glad. Jenta hadde alt. Utseende, smil, latter og evnen til å få andre til å like henne. Jeg kunne ikke hate henne lengere. Hun var den jenta alle vil være, men hvem vet hvem hun egentlig er? Kanskje er hun usikker på seg selv, til tross for at hun er utadvendt og blid. Kanskje opplever hun daglig drittslenging fra jenter som misliker henne? Hun er som alle oss andre. Hun er bare veldig pen.

Det er lett å mislike noen du ikke kjenner. Det er lett å mislike noen fordi de virker vellykket. Jeg må begynne og tenke meg om før jeg tenker stygge tanker om andre. Det er ikke rettferdig.


- Blir du lett misunnelig på andre?

- Tenker du stygge tanker om andre?

Hulken-Lotte er våryr!

Det er noe sjarmerende med webcam-bilder. Om det er fordi de minner meg om da jeg var 14 år og trykte mine daværende flate pupper oppi kameraet, eller om det er fordi jeg synes jeg er så utrolig søt, vet jeg ikke. Det er likevel noe sjarmerende med webcam-bilder. Spesielt når kameraet har klikket og du ser ut som du er fra en annen dimensjon:

picture 0028picture 0029

Hadde alle fjortiser et webcam som meg, så hadde de ikke trengt all brunkremen. Her ser jeg ut som Hulken, på naturlig vis. Blå lepper er det nye. Forresten, så bruker ikke alle fjortiser for mye brunkrem. Noen bruker solpudder. Jeg gjorde ikke det. Jeg var naturlig den gangen også. Kanskje ikke i Hulken-versjon, men mer som "uksyldig-pike-vil miste-jomfrudommen-sin".

n85158517227152318734
Fjorten, fin og følsom.

Fra fjortisbilder og over til noe annet
. Jeg var på 3T idag for første gang på en måned! Jeg skjemtes så mye at jeg håpet at hun som jobbet der ikke så på dataskjermen hvor lenge siden det var at jeg hadde trent. Det hadde kanskje passet seg med en skjennepreken. "Kjære, lille pike. Du kan ikke forvente å bli kvitt håndtakene dine på denne måten!" Nå føler jeg med hele kroppen hvor viktig trening er. Jeg tror endorfinene er på villtur rundt omkring i kroppen min, og jeg blir mer og mer våryr for hvert sekund som går.

Jeg har forresten begynt å rødme igjen når Joakim sender meg en flørtemelding. Deretter gliser jeg fra øre til øre resten av dagen. Jeg tror jeg er forelsket, igjen. Eller mer. Eller, hva er egentlig forelskelse? Jeg har alltid trodd at forelskelse går ut på et ekstremt begjær for en person, at man tenker kun på den personen og at man blir lykkelig ved å tenke på personen. Isåfall er jeg mer enn forelsket.
En dag i nærmeste framtid skal jeg se Titanic. Jeg er i en sentimental fase for tida, og da elsker jeg kjærlighetsfilmer som får meg til å grine som om jeg skulle hatt kjærlighetssorg. Noe jeg så klart ikke har, siden jeg har den fineste gutten i verden ved siden av meg hver natt.  Jeg liker bare generelt å grine til filmer, jeg.


picture 0026
Nå skal jeg lese kjemi, og se hvor glad jeg er for det da dere!


- Hva mener du er forelskelse?
- Og griner du av filmer?

Frustrerte fruer, bunad og tentamensresultat

I dag har jeg store problemer med å formulere meg selv. Om det er fordi jeg har krampe i magen eller fordi jeg er sliten vet jeg ikke, men jeg er iallefall glad. Jeg fikk tilbake tentamenen min tidligere i dag. Den gode nyheten er at jeg sto. Den dårlige nyheten er at vi skal ha en prøve til før han setter karakter, og det er så klart nok et kapittel jeg ikke engang har sett på. Når det kommer til geometri, så vet jeg kun at en trekant har tre kanter. Jeg håper det holder for læreren. Da får jeg iallefall 2 i matte i år. Min eneste to'er på vitnemålet. Det svir.

Natt til den 17 avtalte jeg å møte en kompis klokken 10.20 morgenen etter for å dra ned til byen. Klokken ti den 17 mai trodde jeg seriøst at jeg skulle dø på meg. Jeg våknet etter to timer søvn, ekstremt fyllesyk og trøtt. Tross alle hindringer fikk jeg på meg bunaden (som forresten har blitt kåret til Norges fineste) og dro ned til byen med han. Det var kjempekoselig å se på barnetoget. Dette skal jeg gjenta hvert år. Note to myself: ikke drikk natt til den 17.

Jeg tror fremdeles at jeg er i bakrus, og nekter dermed å dra på trening idag. Jeg skal ligge halvnaken i senga og se på frustrerte fruer. Imorgen begynner helvetesuka. Da skal jeg begynne med trening igjen, jeg skal lese til kjemi og matte og jeg skal jobbe. Dette gir meg strammere mage, større hjerne og en del penger. Og kanskje strammere rumpe.


Hahaha, Susan er så søt! Like klønete som meg.

- Har du bunad? Isåfall, hvilken?
- Var du i byen den 17 mai?

- Og skal du ha noen eksamen snart?


Hektisk dag, bilder av innkjøp og solstråle

Dagen her blir litt i det hektiske laget for meg. Min kjære mormor har 69års-dag idag, og det må jo så klart feires. Så nå skal jeg skyndte meg på blomsterbutikken og kjøpe en bukett med blomster til henne. For så å løpe inn på bakeriet og hente kaken jeg har bestilt. Så skal jeg løpe innom legekontoret for min mor og hente ut en resept. Etter det skal jeg spille litt lotto. Man vet jo aldri om man vinner. Etter alt dette styret skal jeg balansere veska, blomsterbuketten og kaka, samtidig som jeg forsøker å dra på meg buksa. Den eneste rene buksa jeg fant idag var baggy-buksa, og den er blitt så baggy nå at jeg kan dra den av og på meg uten å åpne knappene på den. Knall! Jeg føler meg slim idag.

Etter jeg har vært innom mormor må jeg nok engang løpe til bussen. Da venter jobben på meg. Etter å ha stått der i fire timer, kommer Joakim og henter meg. Da skal vi nok engang tilbake til mormor, for å feire. Rett etter det skal vi rett på fotballkamp. Og etter det skal jeg bættre meg legge meg. Nevnte jeg forresten at det er sol og varmt ute idag? Jeg får ikke med meg det, for jeg skal stå på jobb.

Uansett, dere ville se bilder av gårdagens innkjøp. Jeg har det veldig travelt nå, så ikke klag på bildene. Dette er (takk og lov) ingen moteblogg.

kjolesvart Svart blondekjole fra Gina 199,-
kjole Ferskenfarget (?) kjole fra Gina 249,-
topp Svart topp fra h&m 98,- , smykke fra lillebror
topplilla Lilla genserting, kjøpte også en svart, 2 for 1-tilbud, 149,-


Sånn, nå må jeg løpe! Dere får ha en fantastisk dag!

Før jeg drar skal jeg gi dere et oppdrag: fra og med du har lest dette innlegget skal du gjøre minst 3 hyggelige ting mot andre i løpet av dagen. Vær noens solstråle (iallefall hvis du bor i Bergen, der regner det jo bare). Gi dem en klem, et komplement, en tjeneste - samme hva, bare gled dem.


Jeg forguder solstråler.

- Hva skal du gjøre idag?
- Skal du være en solstråle?


Dææææjjliiih piiige

Da var endelig Paradise Hotel ferdig, og jeg kan puste ut. Endelig kan jeg fokusere på kjemieksamen. Eller kan jeg egentlig det? Det går ikke engang fem minutter etter at den norske paradise er over, før den danske begynner. Det ser ut til at eksamen får vente - nok en gang.

Jeg har forresten fått store gnagsår etter shoppingturen til byen idag. Jeg overlevde, men jeg tror ikke kortet mitt gjorde det. Etter å ha svidd av over 700 kroner, så vil jeg tro at det har gått varmt. Hva dagens fangst var, kan jeg vise dere senere hvis det er noe interesse for det. Jeg har iallefall blitt ferdig med Mission Kjole. Endelig!

Nå skal jeg lene meg tilbake i senga og se på det danske Paradise, skjønt jeg ikke skjønner bæret av hva de sier. På tide med teksting tv3? Det eneste jeg skjønner at de sier er: dææææjjliiih piiige.

- Skal du følge med det danske Paradise Hotel?
- Skjønner du dansk?

Smashing boy!

Jeg har et bevis på at kjæresten min er den beste i verden. Han spurte om jeg trengte sjokolade. Jeg sendte han følgende melding til svar: " Tror ikke det er noen god ide. Da blir jeg feit. Men jeg trenger sjokolade. Virkelig. Virkelig virkelig. "

Han sa han skulle komme med sjokolade til meg. Jeg så for meg at han skulle komme løpende inn døra med sverdet hevet og hendene fulle av store sjokoladeplater (hvordan han skulle greie dette samtidig aner jeg ikke, men han er jo ikke en reddende Prince Charming uten grunn?). Istedet kom han løpende inn døra med en cola i handa og en sjokolade i lomma. Ja, kjære lesere, sjokoladen var så liten at den fikk plass i lomma hans. Det var en liten smash.

Som den lille bortskjemte drittungen jeg, grein jeg litt på nesa og informerte han om den nye smash-sjokoladeplaten som har kommet. Han lo av meg og sa at jeg ikke trengte mer enn denne lille sjokoladen. Colaen tok han selv.

66c51fd1e9

Om han mente det frekt eller snillt vet jeg ikke. Jeg kan velge å tro to forskjellige ting:
1. Han mener jeg er feit, og synes det er trist å se meg spise meg feitere på masse sjokkis.
2. Han vet jeg blir slem når jeg har spist for mye søtt. Han vil ikke sitte resten av kvelden og høre på at jeg klager over magene mine - eller enda bedre - munnen mellom magene snakker for meg.

Jeg velger å tro alternativ 2. Nå er jeg bare glad for at han kom med den lille sjokoladen. Den reddet kvelden min og jeg har ikke dårlig samvittighet. Nå er Joakim på førsteplass på min ranking over perfekte gutter. Nå er det ikke akkurat noen andre på den lista, men det gjør ingenting.

- Hva er din favorittsjokolade?
- Hvor viktig er sjokolade for deg?Når jeg blir stor skal jeg bli en blanding av Shakira og Mira Craig. Inntil da får jeg holde meg til å være som hun i parodien.

Fake a smile

Alt er bare fake. Smilet du ser - er ikke ekte.

Livet lurer deg. Det er ikke noe vits i å være til. Du er en belastning for andre. Du ødelegger for alle andre. Andre er lei av deg. Du er bare i veien. Du fortjener ikke å leve. Hører du det? (sa Lotte til seg selv)

Er det normalt å bli rolig innvendig ved å se for seg at en kutter seg opp?

Skjerp deg, du surmuler bare. Ta deg litt mat og holdt kjeft. Overse det.

Edit: Jeg gremmes av og til. Jeg håper virkelig psykologen har noen vidundermedisiner å gi meg. For jeg blir helt ødelagt av denne berg- og dalbanen. Jeg liker ikke engang karuseller!

Er det noen andre enn meg som er så ustabil?
Isåfall hva hjelper?

Den hvite, søte

Jeg løp rundt på City Syd som en bortkommen lemen. Hvert øyeblikk kunne jeg finne på å fly i lufta. Joakim forsøkte forsiktig å foreslå kjoler: "Se den her da, den var jo fin!". Heldigvis har han bra smak. Han liker jo trossalt rumpa mi i alt. Nei, vent. Det gir et lite dilemma. For hvordan skal jeg vite om jeg ser feit ut i en kjole hvis han sier jeg ser sexy ut i alt?

Midt oppi alt dette så jeg den. Hjertet hoppet over et hakk og sommerfuglene blomstret opp i magen min. Den hvite kjolen. Jeg prøvde den på, og følte meg som en liten prinsesse. En nydelig, søt kjole med blonder på. Jeg kjøpte den.

Etterpå slo det meg at jeg ikke kan bruke denne kjolen til fest. Kjolejakten er dessverre ikke over enda. Jeg trenger fremdeles en kjole jeg kan bruke til fest. En kjole jeg ser ut bra ut i. Jeg håper en reddende engel kan gi meg en åpenbaring på torsdag. Vær så snill, redd meg fra dette shopping-helvete.

dsc00432
dsc00426dsc00429
Dette var de beste bildene jeg fikk til av kjolen. På meg. Kjolen er fin den.
Note to myself: slutt å trene armer, det ser ut til at det gjør armene større.


- Liker du shopping?
Surtryne

I dag er livet surt. Jeg ser ut som en svett og ekkel smørboks. Jeg lukter som et helt fotballag etter en storkamp. Jeg er solbrent under armene og kan ikke barbere meg. Med andre ord føler jeg meg som Apenes dronning. Jeg har ikke trent på over ei uke og har brukt hele uka med tentamenslesing til å trøstespise. Selv om jeg har gått opp minst ti kilo denne uka, så er jeg i det minste brun.

Nå skal jeg bruke resten av dagen på å lese kjemi. Det er 24 dager til eksamen og jeg har fire store kapittel igjen å lære meg. Jeg har regnet meg fram til at hvis jeg fra og med i morgen av begynner å lese hver dag, så kan jeg lese seks delkapittel hver dag. Da er jeg i boks. Se der, ja. Nå begynner jeg å planlegge igjen.

Det er jeg som gjør dagen her sur. Bare ved å planlegge og stresse meg selv opp med eksamenslesing.

sur
Og her er meg når jeg spiser surt godteri, det hjelper på en sur dag.- Liker du surt eller salt smågodt best?

Kampen mot dongeribuksene

Det ser ut til at jeg må gi opp min kamp mot dongeribuksene. De vil ikke passe. Trolig kommer de ikke til å passe på en god stund heller. Vi har fått soft-is på jobb, og vi har masse godt strø. Det er skummelt godt. Det er farlig godt. Det er så godt! I går forsøkte jeg å spise så mye av det at jeg ble kvalm. Tanken bak det var at jeg skulle bli så kvalm at jeg aldri mer får lyst på soft-is. Det fungerte ikke. Jeg skal sende inn et bilde etterpå av soft-isen, så får dere se hvor helsikes god den er.

For å gjøre vondt verre, så har jeg under to uker på meg til å kjøpe en fin kjole. Jeg trenger en multikjole, for den skal få meg til å se sexy ut, samtidig som jeg skal være fin og søt. Den skal ha en slankende effekt, og den skal ikke være dyr. Mission impossible. Joakim og jeg har allerede begynt med å psyke oss opp. Ikke minst han, stakkar.

Sånn ellers skal jeg løpe opp av senga nå, for jeg må på jobb. Soft-isen venter på meg. Dere får ha en strålende dag søtinger! I dag har vi en bra dag, ikke sant?


- Hvordan har du det i dag?
- Hva er planene dine for resten av helga?


Soft-is-klem fra Lotte-uten-jeans!

Kalkulatoren er litt syk idag

Da er tentamen overstått. Jeg plasserte meg strategisk langt unna  tyggisdama. Den eneste lyden jeg hørte var min egen hjerne som knirket. I bakgrunnen kunne jeg så vidt høre slafsingen. Jeg la ikke merke til den. Jeg måtte konsentrere meg om å motstå trangen til å kaste kalkulatoren på sidemannen. Ikke fordi sidemannen irriterte meg. Sidemannen var faktisk litt kjekk. Dessverre var ikke selve tentamen så kjekk.

Første del var uten hjelpemidler. Det var pur ondskap fra læreren sin side. Jeg kan de fleste mattereglene i hodet, problemet er bare at jeg ikke vet hvordan jeg bruker dem. Kalkulatoren er en god venn. Den gjør alt for meg. Det gjorde fryktelig vondt innvendig at den ikke var der da jeg trengte den mest. Jeg klarte trolig 2 av 6 oppgaver. Jeg vedder på at de begge ble gjort feil.

Del to av tentamen var med alle hjelpemidler. Synd jeg ikke ante hvordan jeg skulle bruke dem. Ikke engang matteboka kunne hjelpe meg i nøden. På en av oppgavene sto det at jeg skulle regne meg fram til svaret selv. Det klarte kalkulatoren kjempe fint! Jeg derimot fikk et helt annet svar enn kalkulatoren. Jeg håper læreren min har humor, for jeg skrev følgende: x = -4. Kalkulatoren sier x = 2. Jeg tror kalkulatoren er litt syk idag.

911

Nå skal jeg streike i hele kveld. Jeg blir i sengen. Jeg og Frustrerte Fruer.

- Hvordan har dagen din vært?
- Og hva er din favoritt tv-serie i dette øyeblikket?

Tyggisdama fra helvete

Jeg psyker meg opp. Jeg gjør meg klar. Mentalt. Dette skal jeg klare.

Fem timer med tyggisdama.

Hun tygger. Tygger. Slafser. Lager ekle lyder.

Jeg skal klare dette.sinna
Av og til undrer jeg på om jeg har et lite aggresjonsproblem.

Fra og med folk er barn av bør de læres opp til å ha kjeften igjen når de tygger noe. Andre medmennesker er ikke spesielt lysten på å se hva folk har i munnen. For meg er det totalt uinteressant og se hvor høyt hun klarer å åpne munnen når hun tygger tyggis. Det er totalt uinteressant og se spyttet henne. Det er totalt avskyelig å høre slafselydene.

Minnene etter sist mattetentamen står fremdeles helt klare i hodet mitt. Jeg lukker igjen øynene og ser tilbake. Jeg satt der med penna i ene handa og kalkulatoren i den andre. Jeg var dypt konsentrert om matteoppgavene. Jeg var nødt til å klare dem. Jeg måtte få stå-karakter. Det var da jeg hørte lyden. Den grusomme lyden. Måtte gud-forby at noen andre utsettes for den type tortur. Hun var tyggeren fra helvete. Det var umulig å overse lyden. Den grusomme slafsingen. Øynene mine begynte å rykke. Jeg fikk noe som kan minne om tics. Merkelige rykninger i hele kroppen. Blodtrykket mitt steg. Jeg sverger, jeg kunne høre blodet pumpe i tinningen min. Jeg holdt ikke ut. Jeg leverte tentamen og dro hjem. Helvete ta tyggis-dama.

I morgen er det nok en tentamen. Jeg er mer enn noen gang nødt til å stå på den. Den avgjør karakteren min. Jeg håper tyggisdama er syk. Hvis ikke skal jeg sørge for å sette meg på den andre siden av rommet. Hun tygger som en feit ku på en sommereng. Hvis jeg hører henne på den andre siden av rommet er det godt mulig jeg kommer til å reise meg opp og peke på henne, mens jeg roper: "Hei, din feite ku! Kan du se til å lukke igjen kjeften din? JEG DØR PÅ MEG!!"

Jeg skal klare det. Jeg skal fullføre tentamen. Jeg skal få standpunktkarakter.

hodeoppi
...om jeg så må trøkke hodet hennes oppi rumpa på henne.


- Hvilke uvaner legger du merke til at andre folk har?
- Reagerer du lett på andres uvaner?

- Og slafser du?

Jeg er ikke stresset


video:lovecomputers
I ♥ computers

Jeg forsøker å lure underbevisstheta mi med at jeg ikke er stresset. Det er ingen grunn til å stresse. Jeg har en tentamen om to dager, som kommer til å avgjøre hvorvidt jeg står dette året eller ikke. Jeg har to dager på meg til å lære meg et helt kapittel og finpusse på de andre kapittlene. Det går så bra så. Jeg er ikke stresset.

Jeg er ikke stresset. Skolen begynner om en time og jeg må dusje og ta bussen. Jeg er ikke stresset. Jeg har ikke noe å ha på meg. Jeg er ikke stresset.

Dæven, jeg tror det begynner å funke. Pulsen har allerede sunket litt. Det er sikkert fordi jeg kom på at jeg kan drite i å dusje før skolen. Matte stinker, så da kan faen meg jeg også stinke.

Jeg klarer uansett ikke å lure underbevisstheta mi. Jeg er underbevisst smart.

- Er du smart inni og dum uttapå?
- Hva gjør du for å roe deg ned når du er stresset?

Videoblogg, rot i hverdagen

video:rot

Eller rot i hodet? Du hører trolig ikke hva jeg sier. Du synes sikkert jeg er kjempesøt. Så klart. Jeg har jo ei kvise på nesa, som kan brukes som fyrtårn. Nå skal jeg grave meg ned i senga og se mer av Frustrerte Fruer.

Jeg hadde tenkt og holde en tale for dere om hvordan alkohol forsterker negative følelser, og at alt går til helvete når man drikker og er lei seg. Jeg følte meg så dum, så jeg lot være. Dessuten gikk jeg litt for mye rundt grøten. Jeg liker ikke grøt.

Poenget er: hvis du er lei deg, så ikke drikk. Skjønner du?

- Hva har du gjort i helga?
- Hvilken musikk hører du på for å bli glad?


RSS 0.91