Gnisten er forsvunnet

Jeg har mistet litt av gnisten min. Jeg fikk gode karakterer på eksamen, og det ga meg et lite løft. Jeg skal snart til LA, og tanken på det løfter meg litt. Jeg har leiligheta for meg selv i helga, og tanken på det løfter meg også litt. Håret mitt har fått en make-over, og har blitt mørkere og litt rødere. Tanken på det løfter meg også litt.

Likevel er det som om ingenting løfter meg nok. Jeg er rett og slett for sliten.

Det er tonnevis av blogger jeg vil lese, jeg har lyst til å kommentere og jeg har lyst til å svare på de kommentarene dere har gitt meg. Jeg har lyst til å ta på meg et hulaskjørt og danse av glede. Det er mye jeg har lyst til. Jeg er bare litt sliten. Derfor kommer jeg tilbake når jeg har mer energi til å gi av meg selv. Kanskje dere får se et bilde av den nye hårfargen min også.

- Hva skal du i helga?

B for Best!Husker dere for litt siden, da jeg fortalte at jeg gråt av indre smerte på grunn av en eksamen jeg følte gikk rett vest? Vel, den gikk rett bbbbbbbest! B for best! Tok dere den? Jeg fikk B!

Med andre ord har jeg brukt unødvendig mye tid på å grue meg, føle meg elendig og bekymre meg. Likevel var denne negative tankegangen om egne prestasjoner viktig for meg. For tenk om den hadde gått rett til vest? Da hadde jeg vært mentalt innstilt på det, og hadde dermed sluppet en kraftig smell.

Forvent det verste, håp på det beste og ta det som det kommer. Det er vel mer eller mindre den tankegangen jeg forsøker å holde meg til. Skjønt jeg må øve litt på den siste delen. Jeg bruker mye tid på å bekymre meg, istedet for å ta det som det kommer.

I dag er forresten formen bedre, jeg har kommet meg ut og kjenner allerede at humøret er på vei oppover. At jeg nettopp fant ut at jeg fikk B på eksamen, ga meg også en humørboost. Det eneste problemet er vel helst at jeg er så mye i hundre nå at jeg ikke klarer å roe meg ned. Jeg hopper. Og en liten stemme i hodet mitt, som ligner mistenkelig mye på legen min sin, sier at jeg skal ta det med ro. For mye fysiske anstrengelser gjør vondt verre. Sitt i ro, Lotte!


...men jeg vil ikke sitte i ro. Jeg vil ut og feire!

Jeg håper denne humørboosten er nok til å få opp humøret mitt sånn at det holder seg slik. Det er på tide å få det bra igjen nå. Livet er for kort til å være lei seg. Hvis psyken min hadde vært på bølgelengde med tankegangen min, da hadde vi snakket. Man råder ikke alltid over psyken, dessverre. Det eneste man kan gjøre er å gjøre det beste ut av situasjonen. Det har jeg gjort disse dagene, og jeg merker allerede framgang. Det hjelper!

Jeg er så glad for at jeg har lært meg hvordan jeg selv skal få det bedre, uten at jeg må være avhengig av noen andre. Det betyr bare en ting - jeg er på god vei til å bli selvstendig! Det er jammen på tide. Jeg blir trossalt 21 år i år.

Tusen, tusen takk til alle dere søtinger der ute, som kommer med gode ord når jeg har det tungt. Jeg kjenner dere ikke, iallefall ikke utenfor bloggverdenen, men dere gir en utrolig støtte. Jeg er glad i dere, jeg!


- Forvent det verste, håp på det beste og ta det som det kommer - er du enig i den tankegangen?

Kamillete

Jeg ser et program på NRK nå som heter "Urter". Der viser damen forskjellige måter man kan bruke Kamille-blomster til. Det var en ting hun laget som fascinerte meg, og som jeg kan prøve - Kamillete.

Jeg googlet Kamille, og fant denne siden. Der sto det blant annet:

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Betennelseshemmende, beroligende, krampeløsende, avslappende, nervestyrkende, innsovningsmiddel, fordøyelsesfremmende, anti-allergisk, smertestillende, sårhelende, kløestillende, bakteriedrepende, urindrivende, svettedrivende og reduserer tarmgass.
 
URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Magesår, sår på tolvfingertarmen, for mye magesyre, mage- og tarmkatarr, mellomgulvsbrokk, Crohn's sykdom, irritabel tykktarm, mageknip, mye tarmgass, kolikk, diaré, appetittløshet, hemoroider, menstruasjonssmerter, kramper i galleblære og galleveier, gikt, isjias, forkjølelse, influensasmerter, migrene, nevralgier, reisesyke, bronkitt, snue, astma, allergi, eksem, kløe, bleieutslett, solbrenthet, furunkler, skinnebeinsår og andre sår, tannkjøttbetennelse, sprukken hud, angst, depresjoner i overgangsalderen og søvnproblemer.


Bilde lånt fra google

Urter er egentlig noe jeg vil sette meg inn i. Tenk så praktisk å kunne dyrke eget drog i hagen bak huset sitt, da! Istedet for å prakke i meg utallige mengder med Paracet og Ibux, kunne kanskje et avkok av Kamille hjulpet like så bra. De var faktisk ikke dumme før i tiden. De brukte det de hadde, og mange urter hjalp jo. Hvis Kamilleavkok hjelper mot menssmerter, så tror jeg faktisk at jeg er solgt.


Oppskriften på Kamillete:

- En neve friske, nyutsprugne blomster - plukket med høyst 2 cm langt skaft
- Et krus med kokt vann
- En full spiseskje honning

Blant alt sammen, og rør rundt til honningen har smeltet.

- Vodka

Ikke spar på vodkaen. Ta gjerne to hele spiseskjeer ;)


Bilde lånt fra google

Dette skal jeg prøve en gang! Blir jo nesten te-knert. Og det liker man.

- Vet du noe om urter?


Jeg har gått denne stien før

Nå har det skjedd. Det jeg har fryktet helt siden jeg ble syk. Jeg merket det på kroppen at depresjonen listet seg inn mot meg, klar til å overmanne meg på et ubevoktet øyeblikk.

Denne uka har jeg brukt mer energi på å holde depresjonen på avstand, enn jeg har spart energi til å bli frisk. Når det eneste man gjør er å sitte inne, syk og jævlig, skal det mye energi til for å ikke bukke under i negative følelser og tanker. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å holde alt på avstand. Jeg har lest bok, jeg har sett serier, jeg har sett på tv, jeg har til og med utsatt Charlotte for smitte ved å tvinge henne til å se filmer med meg (stakkar jente!). Likevel kommer man til et punkt der å kun sitte inne blir kjedelig. Man lengter ut.

Jeg har gått glipp av anledninger til å kose meg med vennene mine. Jeg har gått glipp av å være sosial. Det har gjort meg isolert.

Når jeg blir isolert skjer det noe med psyken min. Humøret synker, uten at jeg nødvendigvis legger merke til det før det er for sent. Jeg mister lysten til å gjøre noe. Jeg mister lysten til å smile og le. Jeg mister lysten på mat. Og går det langt nok mister jeg også lysten til å puste.

Jeg har gått på en smell nå. Jeg er så langt nede at jeg ikke bryr meg om at jeg ikke får til puste skikkelig lengere. Jeg ønsker nesten at jeg var enda sykere, slik at jeg ikke fikk puste i det hele tatt. Og det er sykt. Jeg er helt sinnsyk. Når jeg er så langt nede, som jeg er nå, klarer jeg ikke kjempe meg opp helt alene. Men den ene personen som kunne hjulpet meg, ville ikke hjelpe meg. Han forlot meg når jeg sa at jeg virkelig trengte han. Jeg er alene. Jeg innser det.

Han skal slippe å stresse med meg. Jeg pakket sammen alt jeg hadde av ting der borte, og ruslet hjemover til mamma. Her blir jeg, fram til jeg ikke lengere gråter. Jeg skal kjempe meg opp selv. Om jeg så skal ligge og gråte i flere dager. Om jeg så skal vri meg i magesmerter fordi det gjør så vondt psykisk. Om jeg så skal hyle alt jeg har. Om jeg så skal se Moulin Rouge, Titanic og andre jentefilmer til det gror hjerter ut ørene på meg. Jeg kommer til å klare meg. Jeg vet det, for jeg har opplevd dette mange ganger tidligere. Jeg vet hvordan de mørke tankene er. Jeg vet hvordan de lurer meg til å tro at jeg ikke er verdt noe, hvordan de lurer meg til å tro at det er så mye enklere å dø, hvordan de lurer meg til å tro at alt blir bedre med fysisk smerte.

Jeg har gått denne stien før. Jeg lar meg ikke lure av sidestier, som er skiltet som snarveier. Jeg skal følge stien rett fram, samme hva jeg støter på. Og jeg skal bli fin igjen. Uten hjelp.

Selv om det hadde vært en trøst å ha noen og holde i handa på veien..

Kjære fulle idioter

Kjære fulle idioter

Dere står utenfor vinduet mitt og bråker. Jeg hørte den ølen en av dere nettopp åpnet. Jeg hører dere skåler. Jeg hører dere ler og har det forferdelig morsomt. Nå skal dere høre på meg litt. Jeg har det ikke morsomt. Jeg ligger i senga med feber, kroppsmerter og har pusteproblemer. Halsen verker. Hodet verker. Nå som klokken nærmet seg halv ett, hadde jeg håpet på litt stillhet. Slik at jeg kan lide i stillhet. Så måtte dere så klart komme og forstyrre mitt "lide-i-stillhet"-prosjekt.

Anse dette som en advarsel. Hvis dere ikke har fjernet dere innen ti minutter, ser jeg ingen annen utvei enn at jeg må krype ut av senga, ta på meg noen klær og komme ut for å kjeppjage dere til helvete vekk herfra. Jeg advarer dere. Jeg har ikke dusjet på to dager. Håret er så fett at det står av seg selv, jeg har trossalt svettet på grunn av feberen i flere dager. Stemmen min høres ut som en gammel drankers whiskystemme. Jeg er tett i nesa. Når jeg puster, knurrer det i brystet. Og jeg sleper meg bortover gulvet når jeg går. Dere kommer til å bli skremt.

Jeg er sint. Dere vil ikke se Lottzilla på en dårlig dag. Kom dere unna. Øyeblikkelig. Jeg tar ikke ansvar for helsen deres om dere ikke forlater området. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg er smittefarlig - men hvis jeg er det, anse det som en farlig trussel. Dere vil ikke ende opp som meg.

Ensom og alene på en lørdagskveld. Trist, syk og patetisk. Svett og ekkel. Med en ekkel hoste.

Løp, idioter, løp! Trollet kommer for å ta dere! Jeg spiser idioter som dere til middag. Og jeg er sulten. Jeg er så sliten at jeg ikke har orket å lage meg middag i dag, men jeg kan gjøre et lite unntak med dere. Man blir aldri for sliten for litt idiotsnacks, ikke sant?

Stekk av!


Med vennlig hilsen

lottepotte.blogg.no / Lottzilla / LOTTE-ER-SINT-NÅ

Cosylan gjør alt til en drøm

Folk blir så snille når man er syk. Jeg elsker det! Jeg trenger bare å sutre litt, så kommer noen løpende og sier noen trøstende ord. Ikke at det ikke trengs, for det gjør det absolutt. Sammen med sykdommen kom et lite snev av depresjon. Jeg merker det med hele kroppen, og det triste er at jeg er altfor utslitt til å kjempe mot det akkurat nå. Jeg er så sliten av å ha pusteproblemer, hoste og hodepine. Feberen marsjerer inn i kroppen min igjen og alt verker. Jeg vil bare sove jeg. Helst uten feberdrømmer, de skremmer meg.

Derfor ble jeg så glad da mamma banket på vinduet i sted og ga meg en hel flaske med Cosylan (hostesaft med morfin i, Lotte liker!). Joakim kom hjem med Kleenex, potetgull, Fanta, snus og mat. Hadde det ikke vært for at jeg føler meg så rævva nå, hadde jeg sagt at jeg skulle ønske jeg var syk oftere! Det er jammen stas å bli dullet med..

..helt til de som duller med deg forlater deg i senga, slik at du må hente deg mer brus på egen hånd, fordi de drar på den festen du ville dratt på. Hvis det er frøken Karma som er på banen igjen, får jeg anfall. Sånn type Lottzilla-anfall. Det holder nå. Jeg har fått nok av strekkmerkeangrep og andre stormangrep. Jeg trenger faktisk ikke å få slengt bronkitt etter meg i tillegg. Når jeg blir frisk skal jeg drikke meg sørpe og så skal jeg klage på frøken Karma dagen derpå, når jeg er fyllesyk. Heretter skal hun få skylda for alt. Ingenting er min feil. Jeg er jo perfekt. Og syk.

Sukk.. Jeg legger meg igjen nå. Hvis dere ikke hører noe fra meg på et par dager, frykt ikke - jeg er trolig bare altfor neddopet på Cosylan til å tenke på egen hånd.


Bilde lånt fra google


- Fortell en vits da. Muntre meg opp litt?

Monster

Når jeg puster, høres jeg ut som jenta i Exorsisten. Det høres ut som om jeg har et lite monster fanget i lungene. Det knurrer på en måte. Slim, så klart. Helt jævlig egentlig. Det å ikke kunne puste skikkelig, fordi en slimball eller ti er i veien, gir meg litt panikk.

Snille Joakim løp bort til apoteket for å kjøpe hostesaft og halstabletter til meg. Hostesafta hjalp! Halstablettene derimot... de var det futt i. De var så sterke at jeg måtte spytte ut tabletten for å ikke grine. Jeg griner visst for ingenting, jeg.

Nå skal jeg legge meg nedpå igjen. Det er ikke så ille å være syk når man ikke har høy feber lengere. Jeg har hatt det verre.

God helg!

- Hva skal du i helga?

Syk, sykere, Lotte

Drit i det å omfavne livet. Drit i det å sette pris på alt rundt seg. Nå er det synd på Lotte.

I hele går gikk jeg rundt og hostet. Jeg kom hjem fra jobb i går kveld, og hadde vondt i musklene og hodet. Etter en time begynte jeg å fryse, mens jeg svettet. Huden begynte å brenne, det gjorde vondt bare jeg rørte på meg en millimeter. Jeg fant fram febermåleren, og sutret litt til Joakim.

Gjennom hele natta har jeg vridd meg rundt i smerte. Jeg har svettet som en gris, samtidig som jeg har hatt gåsehud. På det høyeste var febern nesten opp i 40 grader, og jeg har nettopp innsett at helga mi er ødelagt.

I dag hadde jeg ti tusen planer. Jeg skulle på politistasjonen, jeg skulle i banken, jeg skulle møte noen fra klassen og prate tegnspråk for å øve til eksamen. Jeg skulle feire bursdagen til venninna mi, med hardfylla og grilling. Det blir vel heller til at jeg blir med på grillinga og drar hjem for å se Paradise Hotel, alene. Ensom. Syk. Stakkar meg!

Helga hadde jeg også planlagt ferdig. Jeg hadde sagt ja til sjefen da han spurte om jeg kunne jobbe fredag og lørdag. Da ble han glad. Jeg tror ikke han ble like glad når jeg ringte i sted og fortalte at jeg er syk.

Lørdag skulle jeg i følge planene feire bursdagen til en kompis, det ser ut til at de planene også går i vasken. Jeg føler for å grine. Stakkar meg!


- Har du noen supertips, som gjør meg frisk i en fei?

Nå er det tid for å nyte

Skolen er offisielt over. Siste undervisningsdag har vært, skjønt jeg har ikke vært på skolen på gud-veit-hvor-lenge. Eksamen er om to uker, og da har jeg skikkelig sommerferie. Om en måned stikker jeg trynet mot Los Angeles. Nåde Island hvis de sender en askesky mot oss på det tidspunktet. Da blir det baluba! Flaks for Island at jeg nettopp har hatt en voldsom periode med pms, og dermed ikke blir forandret til pms-monster igjen før om tre måneder. Island hadde hatt et skikkelig problem hvis de hadde ødelagt USA-turen min, midt i en pms-periode. Dere har sett Hulken? Ja? Der har dere meg. Bortsett fra at jeg ikke er fullt så grønn.


Lotte sint. Lotte verre enn Godzilla. Lotte is Lottzilla!

Framover skal jeg nyte livet, og glede meg over alt som finnes. Fuglene som kvitrer, Joakim som promper, pms-en som har tatt farvel, føttene som verker etter flere timer med jobb, den iskalde vinen i glasset mitt hver dag framover, snusen under leppa, senga som er så deilig, sola som skinner og sola som ikke skinner. Jeg føler meg som Snehvit i skogen når hun synger for alle dyrene. Skjønt.... resultatet av meg som synger for dyrene heller hadde lignet mer på Fiona i Shrek. Stakkar fuglene.


- Har du det bra for tida?
- Setter du pris på alt rundt deg?

Hårball

Har du sett den episoden av Kongen av Queens der Carrie irriterer Doug ved å sette opp håret i en hårball? Det er visst blitt mote nå. Hvis jeg er i byen ser jeg hårballer uansett hvilken vei jeg snur meg.


Bilde lånt fra google.

Hva får folk til å samle håret i en topp midt oppe på hodet? Det er stygt. Det ser ut som noe bestemora mi ville gjort hvis hun hadde hatt lengere hår. Det ser ut som noe gammeltanta mi med store briller og blomstrete kjole ville ha hatt. Da jeg var lita syntes jeg det var kjempefint når mamma samlet håret mitt i en "palme" oppe på hodet. Per dags dato kan jeg ikke forstå hvordan hun kunne gjøre noe slikt mot meg. Enn å la datteren sin går rundt og se ut som en idiot med en palme på hodet! Nå forsøker folk å se ut som om de har en forbanna fluesopp på hodet.

God ide. Samle håret i en ball på hodet, det er kjempefint. Sleng på deg en Onepiece med det samme, så er du klar til å dra på byen. Hva skjedde med å holde seg innendørs med "daffeklær" og "daffefrisyre"? Føler folk seg virkelig fin når de er kledd slik og er slik på håret?

Forbanna mote. Jeg skal aldri se ut som en jævla sopp med håret i en topp på hodet. Det er sikkert og visst. Men så har jo jeg allerede sett ut som en palme, stort verre kan det vel ikke bli..


- Synes du det er pent med en hårball midt på hodet?


Luksus

- Hva skal du bli når du blir voksen-voksen da? spurte en arbeidskollega meg.
- Har du sett norske Hollywoodfruer? Der har du meg om noen år, svarte jeg med et glis.

Sjansen for at det skjer er svært liten, men akkurat nå er bare tanken på det en nytelse. Det å ha en mann med masse penger, det å kunne være hjemme og det å leve livet uten å stresse med penger er en veldig fristende tanke. Hvis jeg hadde vært hjemmeværende rikmannsfrue hadde jeg hatt masse tid til å gjøre alt jeg vil gjøre. Tenk dere hvor masse blogging det hadde blitt da!

Okei.. Jeg har det ikke så ille. Da jeg kom hjem fra jobb i kveld, helt utslitt og gretten, hadde kjæresten min laget middag til meg. Det eneste jeg trengte å gjøre var å sette meg godt til rette og få maten servert. Det er luksus! Iskald Fanta fikk jeg også. Mulig Hollywoodfruene har det kjekt med alle pengene sine, men jeg vedder hele formuen min (altså 0 kroner) på at de ikke har en så flott kar som jeg har! Ikke engang Hollywoods husfedre slår Joakim.


- Hva har du gjort i dag?

Om rumpesprekker, sure damer og ville unger

Jeg kjeder meg aldri på jobb. Ingen dager er like. Dessverre er det en ting som aldri kommer til å endre seg. Det gjentar seg hver gang jeg er på jobb. Rumpesprekken.

Den helvetes sprekka som smiler til alle som går bak meg når jeg bøyer meg ned. Jeg skjønner ikke hvorfor genseren ikke vil holde seg der jeg vil den skal være - godt plassert over rumpa. Det er mulig jeg får en amazing rumpe i jeansen min, og det er neimen ikke rart med tanke på hvor tight den er. Det er vel helst det som er problemet, den glir ned når jeg bøyer meg. Ikke kan jeg bruke en annen bukse heller, for jeg tror ikke sjefen ville hoppet i taket av glede om jeg hadde møtt opp på jobb i kosebukse. Åh, det hadde vært digg. Jeg tror faktisk jeg skal prøve meg på det en dag. Det kommer til å bli en befrielse å kunne bøye seg uten å være livredd for at mr. crack skal flørte med kunder og arbeidskollegaer.

Mens jeg allerede er inne på emnet kunder, kan jeg ta opp noe annet jeg har på hjertet. Jeg jobber jo, som dere sikkert ikke vet, på en leketøysbutikk. Der er det mange barn. Det er logisk, med tanke på at det er barn som skal bruke lekene. Og så klart vil de gjerne prøve lekene før de kjøper dem, det er naturlig. Å trykke på alle knapper man finner er gøy (bare spør meg, jeg brukte min første arbeidsdag på å gå kollegaene mine på nervene ved å trykke på alle leker jeg fant), det er kjempegøø-øøy! At jeg blir sliten i hodet av alle lydene og alt bråket, er forståelig. Likevel bryr jeg meg ikke. Som sagt vet jeg hvor gøøø-øøy det er å trykke på knappene. Det gjorde ikke fru. klageplage i dag.


Merkelig at ungene ikke blir hørselsskadet, slik de holder på.
 Det er jeg overbevisst om at jeg har blitt iallefall.
Bilde lånt fra google.


"Kan du ikke få de hersens ungene til å oppføre seg?!!?!?!?", glefset hun til meg. Til meg!!! Det er ikke mine unger. Det er ikke mitt ansvar å passe på ungene. Ser jeg ut som en barnehagetante kanskje? Hvis du har problemer med unger og bråk bør du unngå leketøysbutikker. Ok?

Og mens jeg er inne på temaet, vil jeg gjerne sende mange varme tanker til alle foreldre der ute som har barn, som er overalt. Jeg beundrer deres evne til å ikke rive av dere håret når ungen deres løper overalt, river ned alt, hyler og bråker, og ikke minst begynner å hylgrine hvis den ikke får viljen sin. Jeg beundrer deres evne til å ikke grave dere ned. Jeg beundrer deres evne til å ikke sette dere ned og vugge, mens dere trykker på en leke selv. Jeg hadde gått fra forstanden. Jeg hadde låst ungen min inn i bila og dratt til butikken alene. Ikke dere. Og det beundrer jeg dere for. Men kanskje et hundebånd hadde vært noe?

- Hva synes du om unger, som løper overalt på en leketøysbutikk?

Påsmurt foccacia


I kantina på skolen har vi noe som kalles påsmurt boboli. Det er altså boboli med kylling, mais, aioli og løk inni, og det er stort sett kun pågrunn av den at jeg av og til er på skolen. Forleden dag gikk det opp for meg at skoleåret snart er over, og jeg kommer ikke lengere til å få muligheten til å kjøpe meg boboli. Dere kan vel tenke dere hvordan jeg så for meg at verden gikk under. Etter denne tankevekkende oppdagelsen har jeg vært på utkikk etter måter å lage det selv.

I går gjorde jeg det. Jeg (og Joakim) laget påsmurt foccacia, og det var så godt at jeg vil dele det med dere.

Du trenger:
- Foccacia
- Kylling + marinade
- Maiskorn
- Rødløk
- Aioli (det går helt fint å bruke majones også)
- Hvis ønsket kan du ha salat inni for å gjøre den mer fargerik

1. Lag foccaciabrød

Joakim og jeg var late, så vi kjøpte like gjerne sånn 1-2-3-pakke med foccacia. Det hadde sikkert vært like enkelt å lage det selv helt fra bunnen av, det finnes mange oppskrifter på nett. Jeg googlet det og fant ca. fem oppskrifter som virket helt greie. Felles for dem er vel at du må sette av litt tid til deigen. Vi måtte heve vår i 1 time.

2. Stek kylling

Vi delte opp kyllingen i små biter og la dem i marinade mens deigen hevet. Vi begynte å steke kyllingen da vi satte foccaciaen i ovnen. Etterpå lar du den kjøle seg ned, kyllingen skal ikke være glovarm når du har den inni foccaciaen.

3. Kutt opp rødløken i små biter, og finn fram de andre ingrendiensene

Dette kan du gjøre mens foccaciaen kjøler seg ned på ei rist.

4. Legg alt i foccaciaen

Del opp foccaciaen i "pitabrødstørrelse" og skjær den opp slik du gjør med et pitabrød. Smør på majones, legg i mais, rødløk og kylling. Tadda!

Man kan også lage slik med vanlige pitabrød. Det er kjempegodt! Funker både til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.


- Har du noe middagstips jeg kan forsøke meg på?

Hva har du gjort nå da, Lotte?

- Hvordan skal du få råd til alt det der da, frøken?

Joakim sto foran meg med armene i kryss og ga meg et blikk som fortalte meg at nå hadde jeg tatt av litt for mye igjen. Det skjer hver gang jeg virkelig ønsker meg noe og har penger. Det skjer forresten hver gang jeg har penger og bare får et innfall også. Det skjer generelt når jeg har penger. Om dette var et innfall eller om det var noe jeg virkelig ønsket meg, vet jeg ikke. Penger ble brukt. Altfor mange penger i følge blikket Joakim ga meg.

- Jeg vet ikke. Kanskje vi kan droppe drikking og festing resten av måneden?


Jeg smilte sukkersøtt da jeg svarte Joakim. Svaret falt ikke helt i smak. Han himlet med øynene og gikk bort til pc'n sin. Han spiller veldig mye. Hvis han hadde fulgt med litt mer på meg og hva jeg gjør istedet for å spille hele tiden, hadde han kanskje kunnet forhindre de til tider vanvittige innfallene mine.

Det spiller ingen rolle. Jeg kan med glede droppe festing resten av måneden til fordel for de bøkene og filmene jeg kjøpte meg i dag. I nåværende øyeblikk er jeg fyllt opp av den gledesrusen en får når man shopper. Det er jammen bra jeg hater å shoppe klær, for grensa mellom shoppingglad og shopaholic er veldig liten for meg. Det er jeg sikker på. Jeg tror nesten jeg må sjekke om det er noe mer jeg ønsker meg på nett. Nettshopping, det er saker det!- Er det så galt å bruke 729 kroner på fem bøker og to filmer da? spurte jeg Joakim.
- Nei, det er jo ikke det. Så lenge du har råd til det så.

Ja da. Gni det inn. Jeg er fattig. Det er du også. Og du kjøpte deg faktisk en 42 tommer flatskjerm, en playstation 3, playstationspill, nytt wowspill og forsterker.


- Liker du nettshopping?
- Har du kjøpt deg noe nytt i det siste?

TrineCam har gitt ut cd

TrineCam har endelig fått gitt ut cden hun og mannen hennes har laget, som jeg har gledet meg til i flere måneder på å få høre. Nå mangler jeg bare penger fra lånekassen, så skal jeg kjøpe den.

Trine Camilla har en veldig behagelig stemme, og musikken hennes er slik at jeg kan sitte å høre på den i timesvis når jeg har en dårlig dag og vil slappe av. Jeg anbefaler alle som liker jazzinspirert musikk og som liker å høre på behagelig musikk, å sjekke ut TrineCam. Cden hennes med ti sanger koster 50 kr, mens en sang koster 5 kr. Hvis du er interessert, trykk på bildet under.


Du kan kjøpe musikken hennes ved å trykke på bildet!


- Hvilken musikk liker du å høre på?

Oh Africa

Det bråker så mye her at jeg ikke engang hører hva jeg selv tenker. Ikke at mine egne tanker er så viktige at det gjør noe, de driver meg jo som regel til vanvidd, men det hadde vært kjekt å hatt det stille rundt meg i minst fem sekunder slik at jeg hadde klart å produsere et blogginnlegg som ikke driver dere til vanvidd.

De holder fremdeles på med å rive inngangspartiet til Joakim, og den uendelige borringa og bankinga i muren gir meg frysninger og hodepine. Nå tok jeg nettopp på meg hodetelefonene til Joakim, de fungerer som hørselsvern. I tillegg satte jeg på denne på full styrke:Nå hører jeg ingen banking og borring. Peace!


- Har du noe musikktips til meg?

Dukke-Edward

Når du står på jobben med en leke i handa og kjenner at tårene svir bak øyelokkene, da vet du at det har vært en lang dag med altfor lite mat. Vi var underbemannet på jobb i dag grunnet sykdom, jeg var dum og hadde spist for lite mat og jeg hadde på meg en altfor trang jeans (er sikker på at 9 av 10 kunder trodde jeg var en rørlegger på jakt etter leker, ikke en ansatt).

Så da sto jeg der da, sliten og sulten. Foran meg hadde jeg en hel rekke med Barbiedukker og drømte meg bort. Jeg skulle ønske jeg var 8 år og hadde masse penger. Jeg ble litt trist av tanken på at det ikke fantes like mange fine dukker da jeg var lita. Plutselig så jeg dem...


Bilde lånt fra google

Noen premieidioter har laget Twilightdukker, og de ligner ikke engang! Jeg sto der med pakken av dukke-Edward og kjente tårene brenne bak øyelokkene. Jeg ble så sint! Det må da være måte på hva de skal tjene penger på?! Hvis de først skal tjene penger, så kan de i det minste gå litt mer inn i oppgaven. Britney Spears-dukka jeg hadde da jeg var lita (jada, jeg vet jeg sier i mot meg selv her. Jeg er i mot å lage dukker av kjendiser, men hadde en selv. Faktisk hadde jeg en Mel C-dukke også;)) lignet iallefall på henne! Denne miniatyrutgaven av Edward ser jo mer ut som en... som en.... ikke Edward. Kjempedommelomme premieidioter som ikke klarer å gjøre jobben sin ordentlig. Hmpf.

Det er forresten kun fire undervisningsdager igjen på skolen, og så kan jeg sove så lenge jeg vil hver dag uten å få skyldfølelse! Da kan jeg fokusere på å få i meg nok mat før jeg drar på jobb, så slipper vi flere dukke-Edward-situasjoner.


- Hva synes du om at de lager dukker av kjendiser og filmkarakterer?Hadde jeg bare fått en slik

Akkurat nå hadde jeg frivillig gitt dere pengene mine og alle DS-spillene mine, hadde jeg bare fått en slik:


Mer får dere ikke av meg i dag, med mindre dere tropper opp på døra med en slik is. Det er nemlig veldig synd på meg. Bakrus, smådeprimert og ekstrem tørre lepper fører til en Lotte som ligger i senga og streiker. Tolk det som du vil.


- Hvilken is er din favoritt?

Sånn, nå kan du ta deg av avhørene!

Jævlig hyggelig at jeg ble vekt klokken sju av at Joakim tok av meg sovemaska, så alvorlig på meg og sa: "Sånn, nå kan du ta deg av avhørene!"

Hva f**#¤%&=!!! Her forsøker jeg å få meg litt søvn, slik at jeg skal klare å stå opp klokken 8 for å dra på jobb, og så vekker han meg? For at jeg skal ta meg av avhørene? Hvilke avhør forresten?

Anyways, nå må jeg løpe til bussen. Åtte timers arbeidsdag venter smilende på meg. Oh joy!


- Hva skal du i dag?

Typisk nettaviser

Jeg visste ikke at det kan være aldersforskjell mellom tvillinger. Vel, man lærer noe nytt hver dag. Takk til adresseavisen for en nyttig opplysning!

Trykk på bildet for å komme til artikkelen.

Ønskeliste

Å spille Alias på tegnspråk var tilnærmet umulig. Jeg skjønte ikke bæret av hva de andre på gruppa mi forsøkte å si til meg... så... vi tapte. Ikke se på meg! Jeg kan da ikke tegnspråk, herregud, jeg bare studerer det for å ha noe å drive med om dagene. Det er faktisk begrenset hvor mye Bubble Cannon 2 man kan spille i løpet av en dag, og moren min har sagt til meg at man bør ha noe å falle tilbake på i framtiden. Noe å vise fram. I juni kan jeg vise fram at jeg har studert tegnspråk (framtidige arbeidsgivere bryr seg vel ikke noe om jeg kan det eller ikke, men det ser fint ut på papiret da!).

Beskjed til Joakim:

Jeg ønsker meg dette!

Sånn ellers:- Nevn en ting du ønsker deg akkurat nå?


Hvem sa at eksamen bare er stress?

Om fire uker har jeg praktisk eksamen i tegnspråk. Burde jeg være stresset? Sikkert nok. Jeg kan ikke nok tegnspråk til å imponere sensorene, men da får jeg vel bare gjøre det beste ut av det!

I kveld skal jeg og noen andre fra klassen møtes hos ei klassevenninne for å praktisere litt tegnspråk. Vi skal drikke vin, spise sjokolade og potetgull og spille Fantasi, Alias og Geni på tegnspråk. Hvem sa at eksamen bare er stress? Hvem sa at man ikke kan ha det morsomt når man øver til eksamen? Eksamen kan være gøy det! Spesielt etter ei flaske vin eller ti.

Sånn ellers kan jeg nevne at jeg nesten begikk et lovbrudd i dag. Det var tre sekunder fra at jeg tok kvelertak på to unger på bussen. Helvetes drittunger. Frekke i kjeften, bråkte og sparket i setet. Når jeg hørte bråket deres over musikken fra ipoden er det et tegn på at de burde lære seg å bruke innestemme. Hvor var foreldrene da de skulle lære det? Hm? HM?

Nå stikker jeg avgårde med ei flaske vin!


- Er du stresset for tida?


Ro ned borringa da, dude

Jeg står på kjøkkenet, de nystekte bollene er nettopp blitt ferdige og den kalde isteen står klar i kjøleskapet. Jeg tar fram pakken med det merkelige pulveret. Jeg rører det ut i isteen, og jeg er klar til å servere den deilige coctailen av lang søvn og stillhet. Nå skal de helvetes arbeiderkarene holde kjeft lenge nok til at det blir stilt rundt meg. Endelig blir det slutt på all borringen, bankingen og sagingen. Silence to the people!

Utrolig hvilke veier fantasien tar veien når du blir forstyrret i søvnen din. De har begynt å rive ned inngangspartiet utenfor til Joakim nå. De skal bygge et nytt og fancy inngangsparti. Bare så jævlig synd at de må bråke så mye for å få gjort det! Makan. Folk forsøker faktisk å sove til langt på dag her, og det går ikke når det bråker! Det må da de også skjønne, eller?

Nå skal jeg hjem til mor og rydde rommet mitt. Det er blitt utlånt uka her til storebroren min, så det er ikke noe alternativ å sove hjemme. Jaja. Jeg får vel bare stå opp tidlig, slik at de ikke vekker meg da. Hurra. Dustearbeidere, tvinge meg til å stå opp tidlig midt i uka. Blir sint av mindre.


- Klarer du å sove når det er mye bråk rundt deg?


En blotter midt i rushtrafikken

Man observerer litt av hvert når man tar bussen hver dag. Det er forskjellige passasjerer av alle slag. Du har den gutten som hører på dunk-dunk-plukke-stjerner-i-ecstasy-rus-musikk med digre øretelefoner på full guffe. Du har den jenta som sprayer seg med parfyme, slik at hele bussen kveles. Du har de fjorten år gamle jentene som snakker om hvor full de ble i helga av den ene rusbrusen de drakk. Du har den gamle dama som forteller sidemannen om hvor vond gikta hennes har blitt. Du har den middelaldrende mannen som stinker karri- og hvitløkssvette. Du har personen som sover, sikler og snorker (denne personen er forresten som regel meg). På bussen observerer man litt av hvert.

Det er ingenting i forhold til hva man kan observere om man bare tar seg tida til å se ut ruta. I dag satt jeg på bussen, hvilte hodet mot ruta og hørte på musikk. Vi var like ved Tiller, og det var midt i rushtrafikken. Jeg så ned på veien og alle bilene som sto i feltet ved siden av bussen. Bussen var ganske høy, så man så rett ned inn gjennom vinduene. Hva så jeg?

En penis. En stiv penis. Og en hånd som virkelig gjør jobben sin.

Det var utrolig. Her satt jeg midt i rushtrafikken og kjedet livet av meg, og som et svar på mine bønner fikk jeg levende underholdning servert ratt på et gullfat. Jeg ville ikke se, men jeg klarte ikke la være. Mannen runket for harde livet, det virket nesten som om han konkurrerte mot lyskrysset. Det var så fascinerende. Øynene mine brant, jeg ble kvalm og flau. Likevel måtte jeg se på. Jeg måtte.

Til alle dere syke, syke mannfolk som runker midt i rushtrafikken: Alle som har høyere biler enn dere, ser hva dere driver med. Med mindre dere har et usedvanlig stort utstyr å skryte av, vennligst behold lillemann på plass inni teltet sitt. Jeg har full forståelse for at det er vanskelig å la være og leke med ham (hadde jeg vært gutt hadde jeg hatt ei hånd rundt han hele tida!), men tenk om det er noen småbarn som ser ut ruta akkurat i det øyeblikket du runker? Skjerpings!


Eh... ja. Google..

- Har du sett noen du ikke kjenner runke?
- Hvordan hadde du reagert om du hadde sett noen runke midt i rushtrafikken?

Iron Man!

Jeg skal visst på kino i dag for å se Iron Man 2. Hva er Iron man? Har ikke engang sett den første filmen, jeg. Ja, jeg går ut i fra at det er en film til? Siden den jeg skal se heter Iron Man 2? Det blir sikkert kjempemorsomt.

Lillebroren min - Lui - og stefaren min skulle egentlig dra sammen og se den, men det dukket opp noe slik at stefaren min ikke kunne. Lui kan ikke engelsk, og han er ikke spesielt flink til å lese undertekster, så dette kan nok bli en opplevelse uten like. Jeg ser for meg situasjonen. Vi to i kinosalen, jeg som leser opp det som står på undertekstene for lillebror, mens de i salen biter negler for å ikke klore ut å øynene mine.

Vent litt...

Der kom Lui løpende bort til meg med et digert glis og en DVD i handa. Nei faen. Det er Iron Man. Har du sett på makan. Da får jeg visst sett den første filmen likevel. Hurra!

Det er søndag og jeg sitter barnevakt. Det er 2 mai og det er nok snø ute til å lage snøballer og ha snøballkrig. Klokka er tolv og jeg har stått opp for over tre timer siden. Og det er søndag, men det nevnte jeg visst i sted.

Nå skal jeg se Iron Man. Blogges hvis jeg fremdeles har øynene i behold etter kinoturen!


Lui og meg- Hva gjør du denne søndagen?
- Er det snø der du bor?

Hvem har høyest IQ av Linni Meister og meg?

Linni Meister: "Utrolig nok så fikk Michael og jeg samme resultat på scoren. Fikk 108 på testen begge to. Gjennomsnittet på iq i Norge er 100, så fikk jo laaaaangt over gjennomsnittet. He he. Du kan selv ta testen på www.mensa.no Kjempe artig!"

Jeg tok testen, og jeg fikk laaaaaaaaaaangt over gjennomsnittet. Bare så dere vet det. Jeg er visst ikke så håpløs likevel.Hurra! Du kan selv ta IQ-testen ved å trykke her

Nå skal jeg ødelegge IQ'n min ved å spille Bubble Cannon 2. Det spillet nesten ingen av dere vil spille, fordi dere er redde for å bli avhengige av, vettu. Skjønner ikke hva dere babler om, jeg. Jeg er da overhodet ikke avhengig. Jeg bare må spille det fire ganger i løpet av en dag. Jeg har ikke noe Bubble Cannon 2-problem. Jeg har en Bubble Cannon 2-lidenskap.


- Hvis du har tatt testen, hva fikk du?


RSS 0.91