Nytt design

Jeg er overhodet ikke fornøyd, men nå gidder jeg ikke fikle mer med det. Det ser iallefall ikke helt fucked ut. Grått og rosa får fungere inntil videre. Noen forslag til hva jeg kunne gjøre?

Alene hjemme

Da var jeg ferdig med boka. Hva skal jeg nå ta meg til?

Familien har reist til Danmark idag, så jeg er alene hjemme. Noe som minner meg litt på Alene Hjemme-filmene. De er så koselige. Takk og lov for at jeg bor i blokk, og at det ikke er noen skumle tyver som vil inn i leiligheta mi. Det hadde de kommet til å angre på. Jeg kan hyle kjempehøyt sjøhhh. Oh, hvilken trussel...

Hva skal jeg ta meg til? Rommet til lillebroren min står blottlagt og alene, og der inne er en stor tv og masse playstationspill. Det frister litt å spille bort dagen. Dessuten har han fått seg skikkelig kule stoler. Her er det snakk om komfortable stoler, som er koblet opp til playstation. Det vil si at lyden kommer ut av stolene. Det er hi-tech det!

TETRIS!


Fortidens løgner og lek i klatrestativ

fortidenslgner
Jeg har funnet fram "sommerboken" min. Denne boken leser jeg hver sommer. Det er flaut nok en bok fra TL-klubben, altså en skikkelig liten fjortisbok. Jeg digger den. Jeg blir fylt av glede når jeg leser den. Akkurat nå håper jeg den jager vekk fyllesyken min. For den slipper nemlig ikke taket og jeg er sikker på at jeg skal dø snart.
Apropos fyll: Jeg lekte fangene på fortet i natt. Det var nok ikke det tryggeste jeg gjorde. Tenk dere meg, tydelig beruset, klatrer i klatrestativet på lekeplassen og leker fangene på fortet. Det var utrolig gøy. Anbefales for alle der ute som er blitt "voksen". Slipp dere løs, lek dere i klatrestativet (Merk: Helst i edru tilstand).

Jeg lider av kronisk tapersyndrom

Rettere sagt: Tetrismani

tetris

Greit, jeg vet det er på middels vanskelighetsgrad. Nå skal jeg slå meg løs på den vanskeligste graden. Det blir gøy. Herregud... Jeg er blitt en tetrisfreak. Takk og lov for at Joakim kommer hjem snart, så jeg får noe å gjøre.

Litt flaut å innrømme det, men jeg har faktisk en rekord på omkring 10 000 poeng. Tyder det på vennemangel, søvnproblemer, kjedelig liv eller rett og slett avhengighet? Jeg slår en finger på den siste.

Når mørket faller på.

Det er ingenting å gjøre. Det er mange ting å gjøre. Jeg kan finne sengen, men er ikke trøtt nok. Jeg kan se på tv. Det gjør jeg. Samtidig som jeg blogger og spiller tetris. Jeg er tetris-avhengig. Dette er nok det beste tetrisspillet jeg har vært borti, helt seriøst. Man kan spille to player. Skjønt jeg har jo ingen å spille med her. Anyways, det er "gøy" nok å spille alene.

Går det an å få firkantede øyne av å glane for mye på en pc-skjerm? Øynene mine er blitt ganske merkelige nå. Det er jeg sikker på. Mulig det er fordi jeg sperrer de opp så mye. Tetris kan være vanskelig.

Bli gift på 7 minutter

Sverige lanserer drive-in bryllup. Man kan bli gift på 7 minutter.

" Vi har lagt opp til litt Las Vegas-stemning og satt opp et stort, rødt neonlys som sier «Bli gift!», slik at det synes på lang avstand og folk kan vite at her skjer det, sier Asterlund. "

Kan det bli mer harry? Det er ikke bare harry, det er wannabe Las Vegas. Jeg forbinder to ting med Las Vegas, og det er kjappe bryllup og spillegalskap. Med Sverige forbinder jeg øl, røyk, snus og Storsjøbadet. Jeg vil helst ikke ende opp med å tenke på harry-bryllup når jeg tenker på Sverige. Men ved nærmere ettertanke kan kanskje drive-in bryllup være helt ok. Tenk deg nå at du er på harrytur til Sverige for å hamstre røyk og sprit, og plutselig får du en sinnsyk giftesjuke. Hva er vel bedre enn en drive-in kirke på veien hjem? Da kan man kjøre innom, bli gift og kjøre hjem med spriten i baksetet. Det er jo sååå romantisk da dere!

Jeg får shoppeangst

Er det noen andre som kjenner til den følelsen? Jeg har en følelse av at den er mest utbredt blant menn. Nå er ikke jeg en mann da, men jeg har den følelsen likevel. Jeg kjenner magen snører seg sammen og jeg blir kvalm. Jeg skal på shopping. Det er grusomt. Kaldsvetten renner bare av tanken.

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra City Syd, der jeg endte opp med tre shortser og en rosa singlett. Det var et rent helvete å finne disse fire klesplaggene. Dessverre er ikke torturen over. Jeg må en tur nedover til byen etterpå, for jeg trenger nemlig en kjole og mange flere lange topper. Hvorfor hater jeg shopping så sårt?!

Når jeg leser på andres blogger ser jeg hvor shoppinggale dere er. Dere er sinnsyke hele gjengen! Mulig det bare er meg som er litt rar. Jeg hater shopping.

Nyfødt tantebarn og vitnemål i postkassa

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra sykehuset. Nyfødte barn er så nydelige. De lukter så...baby. Dessuten er de så små. Bittesmå. Hendene deres er like store som to av våre fingre. Det er helt sykt. Man tør nesten ikke røre de, for man er så redd for at de skal bli skadet.

Tantebarnet mitt er 3 dager gammel, og han skal hete Vilje. Vilje er et merkelig navn, men når man venner seg til det, så lyder det fint. Vilje er et eldgammelt guttenavn, tatt fra norrøn mytologi. Ikke at jeg vet så mye om norrøn mytologi, men det er ganske spennende da?

Da jeg kom hjem fra sykehuset, glad og fornøyd, lå det noe skummelt i postkassen min. Nemlig vitnemålet, som da hadde alle karakterene fra de tre slitsomme årene på videregående. Allmennfagene fra GK og VK1 sto heldigvis ikke, for de var jo avsluttende fag først i år. Takk og lov! Det hele endte med en tre, en del firere, og en haug med femmere- og tro det eller ei, fire seksere. Dette er sikkert totalt uinteressant, så jeg slenger bare med snittet (som sikkert er like uinteressant): 4,8.

Det er ikke verst. Nå kan jeg ha en god sommer!

Finn fram speedoen gutter!

speedoNeste sommers bademote for menn!

Ah, som jeg gleder meg til å se lekne mannerumper i trange, minimale truser. Spesielt håper jeg på å få et glimt av en "stappe to bowlingkuler i en ertepose"-type, slik som den lekre karen på bildet.


speedo1Hvem liker vel å se menn på stranda iført speedo? Hvem ønsker vel å se menn iført speedo noensted?
Det er svært få menn som passer til å presse seg inn i en bitteliten truse. Fungerer speedo'er slik at penis ser veldig forstørret ut? Hva er vitsen? En hvit, trang axe-boxer gjør jo like mye susen, enn den lille ekle trusen.

Hvis man først absolutt ha på seg en speedo, forlanger jeg at de har en kropp som han på det nederste bildet. Absolutt.

Kom ikke her å si at speedo er lekkert. Det er feil.


Sjokoladeterapi

sjokoladeterapi20sideNår humøret har nådd bunnen kan det bare gå en vei, nemlig oppover. Snart er jeg nok i bedre humør. Hvis jeg ikke blir i bedre humør om en time skal jeg dra på butikken å kjøpe meg sjokoladeterapi. Tro det eller ei, men disse kjeksene gir et løft til humøret. Jeg lurer på om det er været der ute som knuser humøret mitt, og gleden min. Det øser ned. Det er som om himmelen griner noe inni granskauen. Temperaturen har sunket til under 10 grader, og dette kaller vi sommer?

Kveldens planer ligger ikke klare. Min største plan er å ta meg en dusj. Kanskje jeg kommer i bedre humør hvis jeg ordner meg litt?

Forresten, nå fikk jeg nettopp vite at jeg skal se på en fotballkamp ikveld. I regnet. Tenker jeg tar med meg en paraply og en pakke sjokoladeterapi, så ordner alt seg.

Alt ordner seg alltid. Selv dårlig humør. Takk og lov for sjokoladeterapi.


Litt mer om festivalen

Jeg kan kjapt oppsummere festivalen: Regn, sol, telt, sovepose, sovet i bil, masse potetgull, masse øl og vodka, burger og pølse, vondt i magen og fulle folk overalt.

Det beste var for min del Sie Gubba-konserten. I adressa igår stod det at de ikke levde opp til forventningene, noe jeg er sterkt uenig i. Sola stod fremdeles høyt på himmelen, noe som ga en varm følelse. Jeg hadde ølen i handa. Folk sang med. Så kom sangen min: "Sånn e live". Da var jeg solgt. Jeg sverger, det var like før jeg fikk tårer i øynene. De levde absolutt opp til mine forventninger, men så var jo jeg full også da. Det var nok ikke adressas reporter.

Det er så mye jeg vil få ut. Jeg sitter her med en så god følelse, at jeg tror jeg skal sprekke av gledesrus. Det er merkelig at jeg er i så god form etter en helg med dritmat, lite søvn og masse alkohol. Likevel er jeg helt i hundre. Nå skal jeg snart hoppe i dusjen, ta på meg en fin kjole og løpe bort til naboblokka. Der bor kjæresten min. Hihi, det kiler i magen.

Jeg skulle gjerne lagt ut noen bilder fra festivalen, men jeg har ingen enda. Håper for all del ikke jeg er med på noen bilder. Jeg ser ut som et festivalhelvete.

Om det å ha seg i andres telt på festival

Festivallivet er fylt av alkohol, kåthet og musikk. Hvor enn man snudde seg var det fulle folk. Det var partytelt hver tiende meter. Folk danset, bråkte og spiste potetgull. Dette er noe alle vet om festivallivet. Jeg har sett det før. Noe annet jeg har sett hver gang jeg har vært på festival er kåte folk. I teltet mitt. Strengt tatt er det Kristine sitt telt, og det ligger en sexforbannelse over det. Hvert år har noen koset seg inn i det. Det første året jeg var med hadde noen seg i soveposen til Kristine og la igjen den brukte kondomen som visitkort.

Fredagkveld stakk jeg hodet inn i teltet, for jeg var nemlig meget sliten. Det fristet å legge seg ned en stund. Så langt kom jeg aldri. Jeg hørte merkelige lyder da jeg åpnet glidelåsen. Da jeg åpnet glidelåsen til innerteltet fikk jeg øye på et par. Guttet satt med ryggen mot meg, mens jenta satt på knærne foran han. De hadde klær på, men jeg sverger på at hun hadde en del av han i handa si.
Jeg: Næiiimen heeisaann!
Jenta stivner og rødmer.
Jeg: Æ ska no egentlig sov hær æ no, men æ har hørt at det e et ledi telt et anna sted!
De får det travelt med å komme seg ut, og sier ikke et ord. Gutten forsøker fortvilt å få på seg buksa. Jeg klapper han på baken.
Jeg: Så bra at du får han inn da!

Det er ingen tvil. Festivalfølelsen og alkoholen gjør en kåt. Likevel mener jeg at man burde holde seg unna fremmede folk sitt telt. For alt det paret der visste kunne jeg vært en psyko, stor MC-mann som hadde kommet til å lage potetmos av trynet til gutten. Min konklusjon er da: skal man ha seg på en festival bør man holde seg til egen bil/telt eller gå en tur i skogen. Teltet vårt er ikke et horehus.

Hvilket sjekketriks passer meg?

logo
Hvilket sjekketriks vil passe deg?

Mitt resultat:
"Hei. Nei, du kjenner ikke meg. Skal vi gjøre noe med det?"
Denne passer godt til deg! Du er morsomheten selv, og kan lett starte en samtale med denne replikken. Du er en høflig person, selv om du kan ha litt småfrekke fakter en gang i blandt. Dette er bare morsomt, du er nok en slager blandt det motsatte kjønn.
Ta denne quizen på Start.no

Selbu selbu selbu

Om 12 timer sitter jeg i en bil med ei flaske øl i handa. Jeg skal nemlig til Selbu! Nei, jeg drikker ikke når jeg kjører. Faktisk kjører jeg ikke i det hele tatt. Jeg tør ikke å kjøre opp, jeg kommer sikkert til å drepe ei stakkar gammel dame med rullator. Det er i grunn litt synd på sjåføren vår som må holde ut med tre vorsende jenter i bila. Sommerfestivalen i Selbu blir det. Dessverre ser det ut til at været kommer til å være imot oss, så jeg har en stor plan om å pakke ned både støvler, regnbukse og paraply. Harry og fisefin.

Snill som et lam og slu som en rev

Det er meg det. Mamma har bursdag idag, og jeg ville gjøre noe hyggelig for henne. Derfor sto jeg opp tidlig imorges (Merk: klokken 1) for å vaske badet og toalettet. Det var en mindre hyggelig jobb, rett og slett en skjitjobb. Etter dette kom min kjære lillebror hjem, og jeg fikk en genial plan. Hele leiligheta trengte sårt å bli støvsuget (i min mors øyne så klart, selv legger jeg ikke merke til litt støv), men jeg liker ikke å støvsuge. Støvsuging er det verste som finnes. For det første er støvsugeren tung, og for det andre er den helsikes støvsugerledningrørtingen i veien hele tiden. Jeg blir i dårlig humør. Det er nettopp derfor jeg fikk lurt lillebroren min til å støvsuge hele leiligheten under min kommando.
"Hei Lui! Vil du lær dæ å støvsug kanskje?!"
"Ehm.. Okei!"

Lillebroren min er en fantastisk bror. Han er 9 år gammel og er snill som dagen er lang. Han brukte en halvtime på å støvsuge hvert eneste hjørne av leiligheta, mens jeg satt fornøyd i sofaen og så på the o.c. Fantastisk, ikke sant?

Da mamma kom hjem var gulvet rent, badet og toalettet var rent og jeg hadde tatt ut av oppvaskmaskinen. I tillegg til dette hadde jeg kjøpt et gavekort på 45 minutters rygg- og nakkemassasje. Det var jammen ikke rart mamma har vært i så godt humør idag. Jeg må bare si at det føles godt å gjøre noe for en annen person, spesielt når personen viser at de setter pris på det. Dagen min har vært verdt noe. Har din?

omforlatelsenor122571bI kveld har jeg sett en film med jentene. En skikkelig jentefilm, som jeg ikke engang ville innrømme at jeg hadde lyst til å se. Om forlatelse. Her jeg sitter nå angrer jeg ikke på at jeg så den, og jeg skjemmes ikke av at jeg ville se den. Alle som kjenner meg vet at jeg hater skikkelig jentefilmer. Jeg liker action. Blod. Død. Mord. Denne filmen hadde blod og død, den var fra andre verdenskrig. Det var en tragisk kjærlighetshistorie. Denne filmen gjorde meg tom og trist, og jeg innrømmer at jeg gråt. Tårene rant. Jeg er litt sensitiv. Det er nok derfor jeg ikke liker jentefilmer, jeg vil ikke grine. Likevel er det av og til litt deilig å la tårene renne fritt. Ikke nødvendigvis fordi du selv er trist, men fordi en film gjør deg følsom. Det er godt!

Jeg anbefaler alle som likte Stolthet og fordom til å se denne filmen. Den er litt langdrøyd, men den er verdt det.

Forresten!

Jeg må bare få ut hvor herlig Sex og singellivfilmen var. No doubt about that. Den hadde absolutt alt. Den ga latter, tårer og lattertårer. Med engang den kommer på dvd skal jeg kjøpe den. Det skal bli min nye deppefilm (det hørtes litt vel drastisk ut, men den muntrer opp) og min nye bli-i-enda-bedre-humør-film. Glede. Glede. Glede.

Det er bedre å kjede seg sammen, enn å kjede seg alene.

Tekkenfinger er et kjent begrep blant de som har spilt tekken over flere timer. Min tekkenfinger er da tommeltotten, som har fått en fin og hvit blemme rett ved/under neglen. Det gjør vondt, men jeg har trosset smertene. Jeg skal nemlig bli tekkenmaster. Jeg får vel bare legge kortene på bordet og innrømme den flaue sannhet. Det er altfor lite å gjøre i sommerferien. Spesielt på nettene. Visste dere at det er veldig lite bra på tv'n klokken tre om natta? Det vet jeg, og derfor spiller jeg og Joakim Tekken 5. Vi har gått gjennom spillet x antall ganger.

Før vi tok fram playstationen tilbringte vi timer foran et ludobrett. Ja, du leste rett. Vi spilte ludo. Konstant. Det endte alltid med at han ble sur og ville ha omkamp. Jeg har utrolig flaks med ludo-terningen. Ikke for å skryte, men jeg tror jammen jeg har en taktikk også. Hvis man kan ha en taktikk når man spiller ludo da.

Det er jo litt romantisk at man sitter oppe på natta, sammen, og gjør noe annet enn å glane på en tv-skjerm. Å glane på en tv-skjerm gjør vi forsåvidt når vi spiller, men da gjør vi noe aktivt sammen. Ved nærmere ettertanke kan det kanskje ikke kalles romantisk at vi sitter å "dreper" folk på tv-spill. Poenget er at vi gjør noe sammen, noe som faktisk er ganske koselig. I løpet av sommeren skal jeg vurdere å våge meg til å spørre om han vil spille billiard. Jeg skal bare skaffe en rustning til han først. Det å treffe billiard kulene, uten at de flyr vekk fra billiardbordet er nemlig svært vanskelig.

Det er lite å gjøre i ferier når man ikke har noen jobb. Man får gjøre det beste ut av det og tilbringe litt kvalitetstid sammen. Det er bedre å kjede seg sammen, enn å kjede seg alene.

Endelig

Endelig skal jeg få se Sex og singelliv, endelig. Jeg trenger ikke de andre teite venninnene mine, for jeg har nemlig Krista.

Ute er det torden på gang. Man merker den tunge lufta, og man ser de kolossale mørke skyene som kommer mot oss. Snart braker det løs, og jeg digger det. Merkelig nok.

Dessuten vil jeg ha ny tattis. Mamma ba meg forklare veien til en tatovør (heter det det?!) i Riga, for hun skal nemlig dit i oktober. Jeg vil virkelig ha en ny tattovering. Det betyr vel egentlig bare at det er på tide for meg å begynne og tenke på hva jeg vil ha. Nettopp.

For et herlig liv!


Jeg ligner 71% på Barack ObamaOOh, hvilken lykke!

Penger gir rus

Jeg logget inn på nettbanken, der lyste de mot meg. De vindunderlige tallene: 10767,50 kroner.
Det er nesten 11 000 kroner det. Jeg trodde hjertet skulle hoppe i halsen på meg. For to dager siden hadde jeg 6400 kroner, som jeg skal betale inn til sydentur imorgen. Plutselig strømmer det inn penger. Jeg kan ikke forstå hvor de kommer fra, for jeg har jo ikke jobbet noe. Sant nok så har jeg fremdeles ikke fått lønna fra opplæringa nede ved Mix'n, og jeg venter på feriepenger fra gamlejobben. Disse pengene har jeg ikke fått. Derimot får jeg feriepenger fra steder jeg jobbet ifjor. Det tok meg en del minutter å tenke såppas langt. Jeg takker overhodet ikke nei til penger!

Dette vil si at sydenturen er i boks og sommerfestivalen i Selbu. Kan det bli bedre? Ja! Jeg har nemlig 2000 kr til overs nå, disse skal jeg bruke på klær. Helgens planer er: shopping, drikking og kino. Jeg elsker livet mitt for øyeblikket. Merkelig hvilken rus penger kan gi.

Det aller beste med det hele er at jeg vet at jeg får igjen ca. 4000 på skatten. Det er enda mere penger det. Mer penger betyr mer rus. Mer rus betyr mer glede. Jeg kommer til å  være så sprekkfull av glede at jeg får forstoppelse. Minst.

Offisielt ferdig med vgs!

Iallefall nesten. Typisk nok må jeg ta matte og kjemi neste år for å få realkompetanse, men so what? Jeg er ferdig med masse skole. Idag tok jeg siste eksamen.

Norsk muntlig var hardt. Jeg var så nervøs at jeg var overbevist om at jeg kom til å pisse på meg. Foredraget gikk greit, men så kom spørsmålene. Det var snakk om språkhistorie og Ivar Aasen. Jeg sverger, den sensoren var skummel.

Slik foregikk mesteparten av spørsmålene:
Sensor: Vet du av noen dikt Aasen har skrevet?
Jeg: Hæ?! Har Ivar Aasen skrevet dikt også?
*Sensoren og læreren veksler blikk*
Sensor: Ja, kan du komme på noen?
Jeg: Bergmannen. Der han hakker i fjell og sånn liksom.
*Læreren rister fortvilt på hodet*
Sensor: Det var Ibsen som skrev det..
Jeg: Åja. Nei, da vet jeg ikke jeg...

Doh..

Mot alle odds fikk jeg 5. Altså, det er nesten 6 det! Yippika yey motherfucker!

Hvordan får man kontroll over nerver?

Det er et døgn til jeg skal ha muntlig eksamen, og jeg er så nervøs at jeg tror jeg pisser på meg. Jeg har lest ferdig, og jeg har laget foredrag. Det eneste jeg må gjøre nå er å øve, pugge og snakke høyt for meg selv. For å se alt fra den lyse siden: etter imorgen er jeg ferdig med skolen, da har jeg alt i alt sommerferie. Kan det bli bedre?
NEI!

Eyyyh, bare vent litt a, ska bare skriv litt æ!

Jeg sitter å ser på tv jeg. Hvor dum er ikke jeg? Jeg burde ha lest til muntlig eksamen jeg nå. Typisk min flaks kom jeg opp i norsk muntlig. Det er så mye å gjøre, og jeg orker ikke. Da jeg kom hjem fra skolen gikk jeg rett og la meg til å sove, for så å stå opp klokken halv fire. Det vil si at jeg har kastet bort en hel lesedag på å sove.

Faen.

Nå sitter jeg her og stirrer apatisk på tv-skjermen og vurderer å lage meg middag. Lese kan jeg gjøre ikveld. Null stress. Det går til helvete uansett. Er det flere enn meg som får fullstendig hjerneteppe når man skal ha muntlig framlegg? Jeg må skrive for å løse opp i hjernen, og det tar seg dårlig ut på muntlig eksamen vil jeg tro. "Eyyyh, bare vent litt a, ska bare skriv litt æ!"

Sykehjemsbeboere og pleiere uten respekt

Hvordan hadde du reagert om du var sengeliggende og pleietrengende, og en pleier kom og skrubbet deg hardt i ansiktet med en klut du har blitt vasket hardt med i rumpa di? Eksempler på slik behandling finner vi fremdeles enkelte steder.

I går kveld var det et program på tv norge (om jeg ikke husker feil), som het Arbeidere fra helvete (eller noe sånt). Der var det et eksempel på pleiere som mishandlet en eldre kvinne. De helte talkum i munnen på henne! Dette fikk meg til å tenke tilbake til fjorsommer. Jeg var ferievikar ved et sykehjem, og som dere sikkert klarer å tenke dere så var det en del pleietrengende der. Jeg må bare innrømme at jeg var vitne til mange episoder der enkelte brukere ble behandlet dårlig. Det var som om pleierne tenkte at siden de fleste var demente, så var de helt ko-ko, og dermed hadde de ikke følelser. Personer som ikke har følelser trenger heller ikke å bli behandlet med respekt. Feil!

Jeg så mange brukere som ble dratt opp fra do etter armene, de ble dyttet rundt og fikk klær revet av seg. Så klart har man dårlig tid når man jobber på et sykehjem, men hva gjør det vel om man mister et par sekunder på å være respektfull og hyggelig?

Det er lett å bli lei av demente brukere. Det er veldig slitsomt når de stiller det samme spørsmålet gang på gang. Du sier en ting og de glemmer det etter et minutt. Det man må huske på er at selv om de glemmer, så sitter følelsene i fremdeles. Når de da glemmer sitter de igjen med følelsen de fikk da du sa det du sa, men de kan ikke forstå hvorfor de føler det slik. Dermed må du passe på at du ikke sier noe som gjør dem lei seg.

En episode jeg reagerte på:
Ei 80 år gammel dement dame, la oss kalle henne Mary (jeg har jo så klart taushetsplikt), var veldig urolig om dagene. Hun hadde totalt mistet tidsperspektivet og levde 20 år tilbake i tid. Vi satt på pauserommet og hun kom spaserende forbi med rullatoren sin. Hun så oss og spurte oss om hvor mannen hennes var hen. Normalt sett pleide jeg og svare at han var en tur på ferie (for det jeg sa gikk jo ut igjen med engang uansett), men denne gangen svarte noen andre som var på vakt: "Mannen din e dau han Mary!"
Mary ble jo så klart sjokkert og lei seg da hun fikk vite dette, men mumlet noe om livets gang og spaserte videre. Etter fem minutter var hun tilbake igjen og stilte samme spørsmålet. For hver gang noen sa at mannen hennes var død, famlet smilet hennes mer og mer. Etterhvert gikk hun rundt deprimert og ante ikke hvorfor i huleste hun var så lei seg, og hun kunne ikke fatte og begripe hvor mannen hennes var hen.
Poenget mitt med denne historien er at selv om en person mister korttidsminnet, så mister hun ikke følelsene. Hadde de andre pleierne sagt noe sånt som at mannen var bortreist en periode (ja, jeg vet det er en hvit løgn, men hun glemmer så raskt..) så hadde hun ikke blitt så lei seg. Det eneste de gjør når hun sitter å gråter er å gi henne antidepressiver og litt saft, for så å gå videre. Jeg får vondt inni meg. Og dette er en av grunnene til at jeg skulle ønske det ble mer fokus på respekt og omsorg for eldre. Eventuelt å få flere på vakt, slik at det blir mer tid til å gi omsorg. Men det er vel for mye å be om.

Det finnes flere typer mishandling av eldre. Man har den fysiske der de eldre får fysisk vondt og føler ubehag, og det finnes den psykiske mishandlingen der det går utover psyken. Fysisk og psykisk mishandling går ofte over i hverandre, og det er altfor lite fokus på det. Tenk dere om mora deres havner på sykehjem, totalt pleietrengende, og dere oppdager at pleierne rett og slett er frekk mot henne. Snakker uhøflig mot henne, hører ikke på hva hun sier og vil og er veldig hardhendte mot henne.

Igår kveld snakket jeg med Joakim om dette temaet og han fortalte om oldemoren sin. De siste leveukene til oldemoren hans var hun sengeliggende, og hun likte å ligge og se ut av vinduet. Pleierne snudde henne alltid mot veggen. Moren til Joakim brukte å snu henne mot vinduet. Da Joakim fortalte dette satte jeg pleierne i forsvar og sa at et trolig liggesår kunne være årsaken til at hun lå den veien. Men faktisk har sykehjemmene senger som det går an å snu og vende på, siden de har slike geniale hjul. Moren til Joakim brukte å snu sengen hun, ikke den stakkars gamle dama. Uansett hvor mange ganger moren til Joakim ba om at gamla skulle være vendt mot vinduet, og uansett hvor mange ganger hun selv snudde dama, så ble dama lagt og snudd mot veggen. Man må høre på brukernes ønsker og behov!

hand

Dette ble et langt innlegg, men tenk nå på de stakkars gamle. Tenk på mordi. Tenk på fardin. Tenk på deg selv. Vil du bli behandlet slik? Det er ikke rart at folk flest sier de heller vil dø enn å havne på sykehjem. Fortsetter det med en slik dårlig standar, så vil jeg også foretrekke døden framfor sykehjemmet. (Jada, jeg vet at jeg nå har litt sort/hvitt syn og at vi i Norge faktisk er heldig, og at de i Afrika bare kan drømme om slike sykehjem som vi har... Likevel sies det jo at vi er verdens rikeste land, la oss merke enda mere til det?)

Time to change

Av og til får jeg et forandringskick. Jeg ønsker total forandring, total extreme make-over. Jeg vil ha langt og sort hår igjen. Jeg vil ha nytt undertøy. Jeg vil ha nye klær. Mest av alt, så vil jeg ha nytt design på bloggen. Den er blitt kjedelig, problemet er bare det faktum at jeg ikke gidder å gjøre noe med "problemet". Jeg har så mange planer og drømmer, det blir aldri noe av dem. Hvem er det jeg forsøker å lure? Det blir ikke noe av det før den dagen jeg ikke oppfører meg som en lat, bortskjemt drittunge. Nå er det på tide at jeg gjør noe med saken. Tar saken i egne hender. Senere. Jeg skal bare en tur til skolen først.

08.jun.2008

Humør: Forsøker å være i godt humør
Formen: Elendig, bakrus er ikke noe gøy
Planer for kvelden: Dusje, ordne meg og dra til Joakim
Føler meg: Som en patetisk taper uten venner

Det er vel sant som jeg skriver, vennene mine kunne godt ha behandlet meg bedre. Nå er det vel slik at de tenker de har rett til å være sur på meg, når det faktisk var jeg som ble såret. Dermed forventer jeg ikke at de kommer til å ta kontakt med meg av seg selv. Vel, jeg kommer ikke til å ta kontakt jeg heller. Jeg vet jeg oppfører meg barnslig nå, men de såret meg og jeg fortjener en unnskyldning. Vi blir vel venner før vi drar til Magaluf, så det ordner seg. Tenk at det bare er 40 dager til vi drar dit. Akkurat nå frister det ikke i det hele tatt. Jeg vil egentlig ikke dra på en to ukers ferie med folk som får meg til å føle meg stygg og patetisk. De tråkker ned selvtilliten min.

Selvtillit er litt sært. Det skal mye til for å bygge den opp, men det skal ingenting til for å ødelegge den. Et stygt blikk kan være nok til å bryte det ned. Sett fra den andre siden så kan det også være nok med et hyggelig blikk for å bygge den opp. Folk burde generelt være hyggeligere og mer omtenksomme mot hverandre. Vi er alle mer verdt enn hva vi tror.

Fy faen

Det er altså slik det føles å bli utelatt. Det visste jeg egentlig fra før av. "Vi utestenge aldri nån" bruker de å si, men de ljuger så det renner av dem. Drittkjerringer. Ja, det er venninnene mine jeg snakker om. Alle her vet hvor mye jeg har gledet meg til å se Sex og singelliv på kino. Det var meningen at jeg skulle se den med noen venninner. Nå har de fått gratisbilletter av ei berte til både kinoen og afterparty. Jeg får ingen. Grunnen? Ganske enkelt fordi hun ikke liker meg. Så nå drar alle vennene mine på kino og party uten meg, og jeg har ikke engang gjort denne drittkjerringa noe for at hun ikke skal like meg! Jeg blir utestengt, og må se filmen alene. Jeg har ingen å være med idag, siden nesten hele vennegjengen min drar på kino, ei anna venninne er med kjæresten og ei tredje får jeg ikke taki.

Typisk nok starter EM idag, og jeg kan ikke være med Joakim heller. Jeg har ingen. Der har jeg prisen for å være en stygg taper ingen vil være med. Det er kanskje litt drastisk å tenke slik, men jeg føler meg rett og slett som en taper. Jeg føler at hele selvtilliten og selvbilde mitt blir kastet ned i søla og tråkket på. Det er ikke engang sølevær ute, det er jo et nydelig vær. Det hjelper ingenting. Jeg er så fly forbanna på de som liksom er venninner. De gir på en måte totalt faen. Jeg er såret, lei meg, sint, skuffet og ikke minst lei meg. Jeg gjentar meg selv veldig mye.

Da jeg var mindre ble jeg vant med å være den utelatte jenta. Det verste og som er mest typisk er at alt av negative ting som tråkker ned humøret mitt kommer på en gang. I tillegg til dette med kinoen nå, så følte jeg at hun som skulle være med typen sin overhodet ikke hadde lyst å møte meg. Dette til tross for at hun var sååå begeistret for å møte meg tidligere idag?! Og ENDA i tillegg så begynte mamma å kjefte på meg uten grunn. Jeg tar meg ekstra mye nær av det når jeg er lei meg fra før av. Så nå ble jeg ekstra lei meg. Til helvete med alt. Jeg boikotter alt og alle. Jeg er så jææævlig surtryne nå at jeg skjemmes av meg selv.

Oppdatering:
Hun jeg ikke fikk taki fikk jeg plutselig tak i. Hun ble glad, fordi hun har slitt lenge med å få med seg kjæresten sin på kino. Hun har gitt han opp, og kom på at hun skal dra med meg istedet. Så kinoen er reddet. Nå har hun hørt etter om jeg får være med på grillparty med henne til en kompis av henne. Det var visst greit. Lucky me. Typisk at han kisen og jeg har rota før da, og at han alltid klenger på meg...
 


Kvalme, varme, nudler og mais

Jeg raper nudler. En deilig innledning på blogginnlegget mitt. Det er utrolig med tanke på at jeg ikke har spist nudler på over 12 timer. Når jeg tenker meg om er det kanskje ikke nudler jeg raper. Det kan hende det er maisen med hvitløkssmør jeg spiste for 6 timer siden. Jeg har seriøst et rape-problem. Siden jeg sitter her og skriver om dette heslige temaet tyder det nok på at jeg har flere problemer også. Uansett, er det normalt å rape omtrent konstant? Hvis noen trykker meg på magen raper jeg. Jeg er som en liten omvendt baby. Man klapper babyer på ryggen for at de skal få ut lufta. Meg klapper man bare på magen. Takk og lov for at det kommer ut den veien.

Nok hesligheter. Det ser ut til at varmen trekker seg tilbake. Jeg gikk en liten tur ut isted, og det er blitt mer kjølig. Standar trønderluft når jeg tenker meg om. Har en liten viss mistanke om at det kommer regn iløpet av morgendagen. Dere vet den lukten som kommer om sommeren. Den trykkende og litt kjølige luften som slår mot deg? Det er slik ute nå, dessuten synes jeg at jeg så noen skyer i horisonten. Herlig. Jeg er lei av å grille flesket mitt. Føler jeg at lukten av solarium forfølger meg.


That's what I'm talking about!

Jeg satt å snikkiket på Facebook-profilen hans, og der fant jeg naturlignok en del bilder. Deriblant bilder av meg og han for flere måneder siden. Det var i starten mens vi startet å rote. Bildene i seg selv er grusomme (ja, jeg var veldig beruset), men de er likevel søte fordi de er av oss. Sammen.

rumpejoakim ppsi
Jada, det ser ut som han har flat rumpe, men sannheten er at i den boksern der er han God Damn hot.
Og ja, det ser ut som vi leker kaniner, men vi lekesloss bare. Helt sant.

Jeg tror jeg har fått meg kjæreste,

men man vet jo aldri helt sikkert. Eller, hvis jeg hadde spurt hadde han sagt ja. Nå begynner jeg å forvirre meg selv igjen ved å tenke. Tenking er ikke en bra ting. Nå tror jeg at jeg skal gå den to-minutters lange turen bort til han derre kisen jeg tror er kjæresten min jeg. Nå er det på tide at han våkner, for vi skal sole oss og kose. Tenk.

For en nydelig dag!


Flukten fra kiloene

Det er sommer og sol. Sommer og sol betyr bikini. Bikini betyr slankepress. Slankepress betyr stress. Stress betyr trøstespising. Trøstespising betyr vektøking. Helvete.

Helt ærlig har jeg gitt opp, jeg er lykkelig som jeg er. 50 kg eller 65 kg, det betyr ingenting så lenge det finnes noen der ute som er fornøyd med meg. Av og til får jeg hysteriske tanker om at det kun er 44 dager til jeg skal til syden, og jeg ser (sammenlignet med de jeg skal dit med) ut som en oppblåst flodhest. Vel, flodhester er jo søte de.

Jeg fikk slike tanker idag da jeg så kamp. Kamp er for meg en god unnskyldning til å spise potetgull, og jeg hadde fått lønn idag. Det faktum at French Friesen fristet og at jeg fikk lønn idag førte til et kjøp jeg kom til å angre på (yeah right). Etter å ha spist en halv pose følte jeg meg fæl og oppblåst (det gjør jeg uansett hva jeg spiser i grunn, sikkert bare luftproblemer). Det gjør ingenting, det smakte så godt. Når noe smaker godt er det verdt det.
kiloer
Det er ikke flukten fra dyreskogen, det er flukten fra kiloene. Kanskje vinner jeg. Kanskje blir det uavgjort. Akkurat som kampen mellom RBK og Brann. Heia heia spring no Lotte!

Rosenborg, Brann, solbrent, is og pupper.

Jeg skal si dere noe jeg. Denne varmen tar livet av meg. Mulig Rosenborg møter Brann, men personlig kjennes det som om hele kroppen min er i brann. Ikke på den gode måten. Jeg vil legge meg ned i ei seng i et svalt rom, med herlige silkelaken. Det er så varmt at jeg er slapp. Hodet mitt verker. Som om ikke dette er ille nok, så har jeg blitt solbrent også!!

Vel, nok om hvor forferdelig jeg har det. Nå må jeg fokusere på hvor bra jeg har det, til tross for hodepine og hudsvie. Jeg har nemlig blitt skikkelig gyllenbrun nå, det er pent. Jeg er blitt forelsket. Jeg digger følelsen av at en gutt koser med meg. Jeg skal spise is etterpå. I will survive!

Idag er det 44 dager til jeg er i Magaluf. 44 dager er ingenting. Jeg kommer til å dø nedi der. Når jeg ikke tåler varmen vi har her i Trondheim, kommer jeg iallefall ikke til å tåle varmen i Magaluf. Skit au, jeg overlever vel, med nød og neppe. Hvis jeg nå blir mer solbrent, kanskje jeg tåler sola mer i Magaluf? Apropos solbrent, jeg har så vondt der BH-stroppene har vært at jeg ikke greier å ha på meg BH nå. Det svir. Takk Gud for store sorte t-skjorter og et kjølig rom. Takk djevelen for disse helvetes puppene som det er så mye styr med. BH er tull, og det gjør vondt.


Hvem er du i sex og singelliv? Jeg vet hvem jeg er.

Hvem er du i sex og singelliv?
Jeg tok testen. Jeg hadde ikke trengt å ta testen. Om jeg er stolt av å kunne sammenligne meg med henne er vel kanskje ikke rett å si, men nå skal det nevnes at jeg ikke er  ekstrem som hun virker til tider. Var det noen som så episoden i går kveld på tv3? Da hun dro på dildopartyet (eller hva man kan kalle det), det hadde vært noe for meg. Det skal nevnes at ingen får putte et så digert monster i meg. Han mannen som var dildomodell var virkelig godt utrustet. Av og til kan det bli for mye av det gode...
sexandthecitysamantha
Når jeg først snakker om godt utrustet kan jeg likså godt nevne ei bok jeg nettopp har lest. Blond Lotus skrevet av Cecilie Gamst Berg hadde mange gullkorn. Hovedpersonen hadde sex med en franskmann som hadde en penis på størrelse med et balltre. Iallefall beskrev hun den slik. Hun klarte ikke å gå skikkelig på over ei uke. Stakkar.  
blondlotus 
Denne boken anbefales for personer som vil lese noe utenom det vanlige. Det som er så morsomt for meg er at hovedpersonen er fra Trondheim. Jeg kan på mange måter si at jeg kjenner meg igjen i henne også.

Bokomtale tatt fra nettet: Kat Glasø drømmer om å bo i Austalia, og så snart sjansen byr seg, rømmer hun fra Norge, kulde og barter og reiser østover med den transsibirske jernbanen. Før hun når Australia, hopper hun av i Beijing - forelsket i alt kinesisk og endelig med en følelse av å være hjemme. Kat kaster seg ut i det nye eventyret, med sitatet "Samleie kan stundom føre til nærmere bekjentskap" i bakhodet. Hun reiser etter hvert videre til Hong Kong, og litt etter litt lærer hun om språk og skikker omkring seg - en annerledes kultur som utfordrer hennes oppfatning av seg selv og sin vanskelige oppvekst.

Samleie kan stundom føre til nærmere bekjentskap - umoralsk eller en helt ok moral?

Hvordan får jeg teksten ved siden av bildet?!

Jeg er bleik. Jeg er gul. Jeg er brun.

Sol gir varme. Varme gir glede. Glede gir lykke. Lykke gjør meg pen. Tror jeg da.
Sol gir farge. Farge gir glede. Glede gir lykke. Lykke gjør meg pen. Det gjør en brunfarge også.

Ironisk nok føler jeg meg mer gul enn brun. Dessuten stinker jeg. Svidd flesk og svette. Varme har dessverre den bieffekten at den gjør meg svett. Hovedsaklig liker jeg ikke for mye varme. Tre timer i sola er mer enn nok.

Nå er spørsmålet om jeg gidder å dra ut ikveld. Jeg har skole imorgen, men det koster kun 50 spenn å komme inn. Ølen koster 19 kroner. Det er jo billig. Dessuten er det på Down Town - 20års plassen alle på min alder drømmer om å komme inn på. Det er eksamensfest i finværet. Det er jo perfekt. Perfekt. PERFEKT!

Typisk nok har jeg ikke penger i det hele tatt og jeg har skole imorgen. Det ødelegger veldig mye av moroa. Joakim har nevnt at han vil møte meg, men siden han knuste mobilen sin i helga får jeg ikke taki han. Egentlig kan jeg bare ta på meg sko og løpe bortover til han og kakke på ruta hans. Han sitter garantert på rommet uansett. Nei, glem det. Som sagt tidligere stinker jeg.

Jeg stinker, jeg er gul, men jeg er blid. Eyyyh det er jo sommervær ute!

Incest

Man finner mye om dette emnet i media. Folk flest tenker at de som gjør slikt mot familiemedlemmer må være syke. Vi som ikke er involerte tar oss ikke nær av det, og vi tenker ikke stort over det. Hva gjør man den dagen man blir involert, eller får vite av noen som er involert?

Igår fikk jeg vite at ekskjæresten min har forgrepet seg på lillebroren sin og noen kamerater av lillebroren. Det første som slo meg var at dette sikkert bare var diktet opp. Dessverre fikk jeg vite det av en kompis som overhodet ikke tuller om slikt. Han var dønn seriøs, og ved nærmere ettertanke vet jeg at eksen min er i stand til dette. Han var ikke helt god oppi toppen - litt drøyt av meg og si at personer som forgriper seg på søsken ikke er helt god i toppen, men de kan vel ikke kalles tilregnelig?

Det er ekkelt å tenke på at en person jeg var forelsket i, og hadde et forhold til, har ødelagt livet til lillebroren sin. Det er ikke rart jeg reagerer med å bli kvalm. Overhodet ikke merkelig at jeg reagerer slik. Hva skal jeg si da?

Because of youReba Mcentire har sin egen serie på tv3 (Reba har vel alle sett?), her har hun en duett med Kelle Clarkson. Stemmen og musikken til Reba er så behagelig å høre på. Country er undervurdert.

Denne skjønnheten vil jeg ha

sonyericssons500ii
Den koster visst 1kr med Djuice nonstop. Er det bra nok abonnement mon tro?


RSS 0.91