Ikke gjør som mora di sier!

Det var mange ting min mor advarte meg mot nektet meg å gjøre da jeg var lita. Den gangen gledet jeg meg stort til jeg en gang i framtiden ble voksen, og kunne bestemme for meg selv. Da jeg ble voksen nok til å bestemme på egen hånd, har det mer eller mindre gått opp for meg at mamma egentlig ikke er så dum. Hun nektet meg ikke å gjøre alt mulig rart, kun for å være slem. Hun hadde faktisk en grunn. Det har jeg selv smertelig erfart.

Dette er hva mamma nektet meg å gjøre, og som så klart måtte prøves ut da jeg ble voksen:
- Ikke drikke sjokomelk mens jeg spiser brødskive med sjokoladepålegg
Ingen god ide hvis man lett blir kvalm. Dette har jeg erfart opp til flere ganger. Sjokolade er jo godt!

- Ikke plukke av toppingen på pizzaen, som skal være restemat.
Dette fører bare til at jeg sitter igjen med en pizza, som kun består av pizzasaus og ost. Ingen suksess som restemat.

- Ikke spise sukker før jeg legger meg.
Dette fører til at jeg ikke får sove. Dårlig trekk når en skal stå opp klokken syv dagen etter.

- Ikke spise dessert før middag.
Man får faktisk ikke lyst på middag etterpå når en har spist masse dessert. En vil bare ha mer dessert. Spesielt hvis det er snakk om potetgull og sjokolade.

- Ikke bruke joggesko til finkjole. Med ullsokker oppi joggeskoene.
Dette er faktisk noe jeg på pur faen gjorde da jeg ble 16 år, kun for å få mamma til å rive seg i håret. Den dag i dag innser jeg hvor fullstendig stygt det er. Grøss.

- Ikke tørke meg bakfra og fram når jeg er på do.
Dette fører til urinveisinfeksjon og andre ulumskheter nedentil. Akkurat dette har jeg faktisk ikke gjort. Ville bare nevne det. Enkelte vet jo ikke dette. Du vet hvem du er.

- Ikke sitte på kalde underlag, ikke bruke for trange truser, ikke bruke stringtruser, ikke bruke truse om natta, ikke ha på meg vått badetøy for lenge og alltid gå på do etter boomchiiiicawowow.
Dette fører også til urinveisinfeksjon og andre ulumskheter nedentil. Det har jeg selv erfart. Det er bedre å sitte på varmt underlag enn å pisse blod dagen etter.

- Ikke se for lenge på tv eller sitte for lenge med pc'n. Det kan føre til firkantet øyne.
Jeg har alltid trodd at firkantet øyne var noe tull mamma sa for å skremme meg. Sannheten er at man ser alt firkantet etterpå. I tillegg blir man sliten i øynene og får kraftig hodepine.

- Ikke sitte for lenge i solen uten å drikke vann.
Hei hei, hodepine og solstikk!

- Ikke hopp i stoler, senger og sofaer.
Egentlig tror jeg hun nektet meg dette fordi hun var redd for at møblene skulle bli ødelagt. Likevel måtte det jo prøves. Drit i møblene, det er jo så fantastisk morsomt å hoppe i sofaen! Helt til man tryner, og ødelegger seg selv. Eller kneet rettere sagt.

Dette var jo faktisk verdt to webcam-bilder. Slik at dere kan synes ekstra synd på meg.


Fadderuka startet i dag, og jeg hinker rundt med et vondt kne. Grunnen? Fordi jeg ikke vil gjøre som mora mi sier! Jeg skulle hoppe fra den ene sofaen til den andre - ikke spør hvorfor, jeg får slike innfall til tider - og det viste seg at armlenet var litt høyere enn jeg trodde. Foten min hektet seg fast, jeg går på snørra ned i sofaen, mens kneet mitt krasjer hardt ned i armlenet og glir bortover det rue stoffet. Resultatet? Et skrubbsår/brann sår på venstre kne oppå det stygge og store arret mitt. Det er ganske tynn hud der, siden jeg har et arr der - som jeg nevnte i forrige setning, innså jeg akkurat nå. Det knirker merkelig i kneet mitt når jeg rører på det, det har hovnet opp litt og det gjør grusomt vondt å røre på det. Kjempefint!

Heretter skal jeg gjøre som mora mi sier. Eller nei, det skal jeg ikke. Jeg skal faktisk fortsette å gjøre det stikk motsatte, for deretter å skylde på henne. Det er jo hun som nektet meg å gjøre det da jeg var lita. Det er ikke min egen feil at jeg absolutt måtte hoppe fra den ene sofaen til den andre som en liten gorilla med adhd.

Uansett, hurra for fadderuka!


En liten oppdatering fra mitt spennende liv

Det er under en uke siden jeg hadde eksamen i matte. Jeg tok den opp fordi jeg strøk på akkurat den eksamen i desember. Matte har aldri vært min sterkeste side. Jeg har brukt nesten hele juli på å lese til eksamen (okei, nå tar jeg i litt kanskje), og var virkelig innstilt på at denne eksamenen skulle jeg ha ståkarakter i. Da jeg satt i det svette, ekle eksamenslokalet og så hvilke eksamensoppgaver som flirte opp mot meg - da holdt jeg på å spy. De har lagt ut alt av gamle eksamener fra og med 2007 på nettet, som vi har kunnet øve oss på. Den eksamen jeg fikk utdelt den 5 august var virkelig den verste jeg noen gang har sett. Jeg ante ikke opp og ned på arket engang.

Da jeg forlot eksamenslokalet den dagen hadde jeg tårer i øynene. Jeg var sikker på at jeg nok en gang hadde sikret meg en strykkarakter. Det hadde virkelig tatt seg ut. Stryke på eksamen to ganger. Alle sammen sa at jeg ikke skulle ta sorgene på forskudd og at jeg ikke skulle tenke mer på den. Så da har jeg gjort det. Altså det alle sammen har sagt. Jeg har brukt til sammen to dager på å være lei meg over min elendige matteprestasjon, for deretter å ha glemt den.

I dag logget jeg meg tilfeldigvis innpå studentweb, for å sjekke noen småting. Det var en ren tilfeldighet at jeg klikket meg inn på resultater for å sjekke om det hadde kommet noe nytt. Jeg skjønte ingenting da det plutselig sto en E og lyste mot meg. "E? Jeg har da søttan meg ikke fått noen E i noen fag i år..", tenkte jeg. Mot alle odds har de rettet eksamen i rekordfart, og mot alle odds fikk jeg en ståkarakter. Jeg er så fornøyd!

Jeg ringte faktisk til ei i klassen, for å fortelle henne den gode nyheten:
"Hei! JEG STO PÅ EKSAMEN!!!!! HYYYYYL!"
"Åh, så bra! Gratulerer! Hva fikk du da?"
"Jeg fikk en E! Jippiii!!"
"... *stillhet* ... Ble du fornøyd med en E?"
"Ja? Så klart! Herregud, jeg sto for svarte svingende! Jeg har fullført det første året av studiet! Hurra!"

Enkelte forstår visst ikke helt min evne til å senke kravene til meg selv når alt går meg i mot. Jeg innså tidlig at matte er mitt dårligste fag, og jeg blir virkelig overlykkelig over en E, eller 2'er om man heller vil si det.

Folkens, jeg sto på eksamen!! Skuldrene er senket og humøret er på topp.
Dere lurer sikkert på hva annet som opptar min verdifulle tid i denne kalde sommerårstiden. Jeg kan opplyse dere om at jeg har bannlyst lånekassen for at de feilsendte brevet mitt og fikk det i retur av posten. Dette medfører at jeg ikke får penger før om minst 2 uker.

Jeg har vært skikkelig husmor i det siste, i form av at jeg har vasket hele leiligheten samt laget masse mat. Lavkarbomat, vel og merke. Jeg har bakt knekkebrød, laget snickers, laget gele og en haug med andre morsomme saker. Jeg har forresten gått ned litt i vekt. Magen har blitt mindre og kroppen har blitt en del strammet opp. Takket være lavkarbodiett og trening. Faktisk kan jeg se føttene mine nå, uten å holde inn magen. Det er kjekt det!

Foruten dette har jeg en døgnrytme som ikke fungerer helt i forbindelse med den kommende fadderuken og skole. Derfor skal Joakim og jeg døgne i natt, for å kicksnu døgnet. Dette har fungert før, og jeg vet at dette kommer til å bli et slitsomt døgn med mye trøtthet, slapphet og kvalme. Vi har kjøpt inn to nye brettspill, så vi skal sitte oppe i natt og spille spill og se film. Det blir sikkert kjempekoselig... ... ......RSS 0.91